Šport

Tesný boj nielen o titul

Premier League – futbal na programe CANAL+ Sport
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Kto všetko má šancu zaistiť si pohárovú Európu?

Záver tohtoročnej sezóny Premier League má naozaj grády. Také vyrovnané preteky o titul medzi troma špičkovými mužstvami sme tu dlho nemali. Aj ďalšie kluby ale majú stále o čo hrať. Vylepšený koeficient anglickej najvyššej súťaže a zhoda okolností totiž môže zaistiť kvalifikáciu do európskych pohárov aj ôsmemu tímu tabuľky. A priamy postup do Ligy majstrov hneď piatim klubom Premier League.

Liga majstrov od budúcej sezóny mení formát. Prechod na takzvaný „švajčiarsky model“ znamená aj navýšenie počtu tímov milionárskej súťaže. Namiesto tridsiatich dvoch ich bude tridsaťšesť. Doteraz z anglickej Premier League do prestížnej európskej súťaže automaticky postupovali štyri celky. To už ale platiť nemusí.

Priaznivý koeficient totiž môže dopriať kvalifikáciu do Ligy majstrov aj piatemu mužstvu anglickej najvyššej súťaže. Povestný súboj o TOP 4 tak možno príde trochu o náboj. Ale sťažovať sa v Premier League asi nebudú.

Navyše aj vďaka tejto zmene má stále o čo hrať prakticky celá vrchná polovica tabuľky. Postup do Európskej ligy bude patriť šiestemu tímu, siedmemu Európska konferenčná liga. Kartami ešte môže zamiešať výherca FA Cupu. Ale dosť už postupovej matematiky.

Jedno je jasné. Premier League má našliapnuté k jednému z najdramatickejších záverov sezóny a CANAL+ Sport pri tom nesmie chýbať. Tešiť sa môžete na mimoriadne zápasové štúdiá, analýzy, rozhovory s hráčmi aj manažérmi a tiež živé vstupy našich reportérov priamo zo štadiónov.

Napríklad z liverpoolského Anfieldu, kde by sa mal 19. mája rozlúčiť nielen s fanúšikmi The Reds legendárny manažér Jürgen Klopp. Bude to derniéra s víťazným koncom? Nechajte sa prekvapiť na obrazovkách CANAL+ Sport!

Premier League

Šport
Foto CANAL+
CANAL+ Sport pondelok 6. 5. Moj TV program Satelitná televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC