Šport

Súboj v Ríme, brána do histórie

WTA – špičkový tenis na CANAL+ Sport 2
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport 2 na Skylink Live TV Sledovať

Veľkolepé tenisové podujatie vo „Večnom meste“ každý rok priťahuje pozornosť miliónov fanúšikov z rôznych kútov sveta. České hráčky by tento rok na Italian Open rady nadviazali na minulé úspechy.

Nádherne upravené antukové kurty v skvostných antických kulisách. Statné pínie a už celkom mocne hrejúce jarné slnko. Vášniví fanúšikovia, ktorí dokážu veľmi hlasno vyjadriť nadšenie aj nevôľu. Športový areál Foro Italico čoskoro znova priláka špičkové tenistky a tenistov. Spojený podnik WTA a ATP s bohatou tradíciou sa koná od 6. do 19. mája.

Jeho ženskú časť môžete sledovať na CANAL+ Sport v priamych prenosoch. Najzaujímavejšie zápasy vo vysielaní budú sprevádzať živé štúdiá s expertkami Klárou Koukalovou a Luciou Šafářovou. K rozhovorom dostanú pozvánku ich krajanky aj tie najžiarivejšie hviezdy. Očakávame vskutku náramný a napínavý zážitok. Napríklad taká Karolína Plíšková postúpila do finále rímskeho turnaja trikrát za sebou. V rokoch 2019–21 zakaždým prekráčala pavúkom až do posledného zápasu, v prvom prípade dokonca dosiahla až na trofej, keď zdolala Britku Johannu Kontu. Podobne si počínala Regina Maršíková v roku 1978. O titul tam pod českou vlajkou bojovali, hoci neúspešne, aj Martina Navrátilová, Hana Mandlíková či Renáta Tomanová. Teraz by na parádne ťaženie svojich predchodkýň mohli nadviazať súčasné vyslankyne. Snáď zdravotný stav a ďalšie okolnosti nezmaria štart Markéte Vondroušovej, Barbore Krejčíkovej alebo Linde Noskovej. História Italian Open sa tiahne od jari 1930, kedy bola akcia prvýkrát usporiadaná v Miláne. Ovládli ju Lilia Álvaréz a Bill Tilden. Časom sa presunula do hlavného mesta, kde sa usídlila natrvalo. Zoznam šampiónok môže slúžiť ako učebnica dejepisu. Nechýbajú na ňom Billie Jean King, Chris Evert, Steffi Graf, Gabriela Sabatini, Kim Clijsters, Serena Williams, Martina Hingis ani Maria Šarapova. Nielen ony museli pri dlhých výmenách na najpomalšom povrchu prejaviť obrovskú dávku šikovnosti a vytrvalosti. V posledných piatich ročníkoch na listinu víťaziek pribudli mená už spomínanej Karolíny Plíškovej, Simony Halep, Igy Šwiatek (2x) a Jeleny Rybakiny. Napríklad Šwiatek tu predvlani natiahla svoju skvelú šnúru 28 výhier na WTA Tour a po ceremoniáli a prevzatí ušatého pohára s pokrievkou rozpustilo vyhlásila: „Budem oslavovať s množstvom tiramisu. Bez akýchkoľvek výčitiek.“ Znamenité jedlo takisto k talianskej zastávke patrí. Nielen preto v Ríme žiadna z celebrít nechce chýbať ani tento rok. Dámy už budú zvoľna ladiť formu na antukový grandslam v Paríži, pred ktorým stihnú nanajvýš už len generálku v Štrasburgu. Šafářová aj Koukalová, obe vážené komentátorky CANAL+ Sport, samy vo Fore Italico podstúpili množstvo bitiek. Teraz sa chystajú podeliť sa s divákmi o kopu jedinečných poznatkov a príhod. Rozoberú prednosti aj slabiny súperiek usilujúcich sa o vstup do histórie.

Všetky potrebné a aktuálne informácie k vysielaniu môžete kedykoľvek nájsť na internetovej stránke www.canalplussport.sk a na našich sociálnych sieťach.

WTA

Šport
Foto CANAL+

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC