Šport

John Riel Casimero vs Guillermo Rigondeaux

Zápas Casimero vs. Rigondeaux – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Poriadne čachre zažili fanúšikovia bantamovej váhy pri čakaní na duel o dva tituly majstra sveta v bantamovej váhe. Nakoniec predsa len dôjde na stret o pásy WBA a WBO medzi veľmi dravým a drzým Filipíncom Johnom Rielom Casimerom (30-4, 21 KO) a skúseným Kubáncom Guillermom Rigondeauxom (20-1, 13 KO). Vďaka televízii Sport 2 HD pri tom budete môcť byť v noci zo 14. na 15. augusta aj vy.

Keď na začiatku mája oznámili promotéri z Premier Boxing Champions duel medzi tridsaťdvaročným Filipíncom Casimerom a o osem rokov starším Kubáncom Rigondeauxom, fanúšikovia boxu museli byť nadšení. Prvý menovaný od nečakanej prehry s Jonasom Sultanom v septembri roku 2017 totiž kosí jedného súpera za druhým. Okrem iného si pred dvoma rokmi zgustol taktiež na Juhoafričanovi Zolanim Tetem, ktorý je držiteľom najrýchlejšieho knock-outu v titulovom zápase v celej dlhej boxerskej histórii. 

Teraz pred neho promotéri postavili ďalšiu veľkú výzvu. Lenže chvíľu trvalo, než sa tak stalo. Krátko po oznámení duelu nahradilo oficiálne zraneného Rigondeauxa iné zvučné meno, možno s ohľadom na národnosť ešte zaujímavejšie – ďalší Filipínec Nonito Donaire (41-6, 27 KO), ktorý je pre zmenu šampiónom federácie WBC.

Nečakané komplikácie

Pás vybojoval na konci mája proti Francúzovi Nordinemu Oubaalimu a práve po tomto súboji obaja krajania zapózovali tvárou v tvár, aby vzájomný stret potvrdili. Lenže o dva týždne neskôr bolo všetko inak. „Som známy tým, že zaujímam názory, ktorých sa ľudia boja. Stojím za testovaním VADA (Nezávislá antidopingová organizácia) 24/7/365 pre všetkých boxerov. Stojím proti šikanovaniu v akejkoľvek jej podobe. Stojím proti znevažovaniu a zneužívaniu žien a detí po fyzickej, psychickej a emocionálnej stránke. A stojím proti mizogýnskej kultúre,“ napísal tridsaťosemročný „Filipínsky blesk“ na Twitteri k zrušeniu duelu.

Podľa neho Casimero nedodal včas podklady pre zaradenie do antidopingového programu k tomuto duelu a zároveň sa niekoľkokrát na sociálnych sieťach veľmi vulgárne oprel do jeho manželky Rachel, ktorá je zároveň jeho manažérkou.

Nedalo sa nič robiť, a tak museli promotéri hľadať pre divocha z Ormoc City, za ktorým manažérsky stojí jeho najslávnejší krajan Manny Pacquiao, nového protivníka. „Galavečer bude, zápas tiež, nezrušíme ho,“ znelo z úst zástupcov Premier Boxing Champions.

Takže späť k pôvodnému scenáru

Ako povedali, tak splnili. Do hry sa opäť vrátil kubánsky bijec Rigondeaux, ktorý mimochodom pred ôsmimi rokmi ukončil Donaireho dlhoročnú neporaziteľnosť. A ktorý má na konte 475 amatérskych zápasov, ktoré vyšperkoval tromi titulmi majstra sveta a dvomi olympijskými zlatami.

„Myslím, že nakoniec bude bojovať s ťažším súperom – mužom, ktorý porazil Nonita, ktorý je ďaleko tvrdší, šikovnejší a ktorý zažil iba jednu zlú noc, s ďaleko väčším Vasyľom Lomačenkom. Toto bude veľké kamoš, naozaj veľké,“ povedal pre ESPN Sean Gibbons manažér Casimera.

„Milujem veľké výzvy,“ okomentoval návrat k pôvodne plánovanému súperovi sám šampión WBO v bantamovej váhe. Kubánsky „Šakal“ tradične mlčí, pretože ho predzápasové hašterenie necháva pokojným a radšej namiesto úst necháva hovoriť svoje päste v ringu.

Zápas Casimero vs. Rigondeaux sledujte v noci zo soboty 14. augusta na nedeľu 15. augusta na Sport 2 HD.

Zápas Casimero vs. Rigondeaux

Šport
Foto PBC
Sport 2 HD sobota 14. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC