Pre deti

Princezná s kúzelnými vlasmi sa vracia sa vracia v novom seriáli

Princezná s kúzelnými vlasmi sa vracia sa vracia v novom seriáli
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Kto by nemiloval prekrásnu a  odvážnu princeznú Rapunzel s jej rozprávkovo dlhými vlasmi, ktoré jej pomohli z  mnohých ťažkostí. Hlavnú hrdinku animovanej hudobnej komédie Na vlásku zo štúdií Walta Disneyho od 25. septembra budete na Disney Channel vídať v novom seriáli, ktorý nadväzuje na úspešný film na motívy rozprávky bratov Grimmovcov.

Konkrétne sa príbeh odohráva medzi pôvodným filmom Na vlásku a krátkym filmom Tangled Ever After. Jeho dej sleduje Rapunzel, ktorá sa zoznamuje so svojimi rodičmi, kráľovstvom a ľuďom v Corone. Postupne ale zisťuje, že sa toho musí ešte naozaj veľa naučiť, kým bude plne pripravená prijať svoj kráľovský osud a  tiež sa vydať. Oveľa viac než príprava na rolu kráľovnej ju však láka svet okolo.

Rapunzel sa teda rozhodne odložiť svoju korunováciu a  pustí sa za novým dobrodružstvom, čo sa nepáči jej otcovi, ktorý sa musí zmieriť s  tým, že jeho dcéra je už slobodná mladá žena. Kým sa ale Rapunzel vydá do sveta, prihodí sa zvláštna vec a  na scénu sa vracajú jej dlhé blonďavé čarovné vlasy a  s  nimi sa odkrýva aj záhada ich magického pôvodu. Na ceste ju potom sprevádza očarujúci Eugen, gurážny chameleón Pascal, verný kôň Maximus a  ďalší jej noví priatelia. Okrem známych postáv uvidíme v  seriáli aj novú postavu, Cassandru, čo je Rapunzelina komorná a  zároveň jej najlepšia priateľka.

A čo môžu fanúšikovia Na vlásku očakávať od nového seriálu? „Animácia vychádza z filmu Na vlásku, kde sa Rapunzel zoznámila so svojimi rodičmi i  celým kráľovstvom, celý tím odviedol skvelú prácu,“ hovorí výkonný producent Chris Sonnenburg. Výtvarníci sa pri tvorbe vizuálnej stránky seriálu chceli držať ilustrácií z  klasických detských rozprávkových kníh. „Chceli sme, aby seriál pôsobil ako knižka rozprávok, ktorá vám ožije pred očami,“ opisuje Ben Balistreri, ktorý mal na starosti odborný dohľad, a  Chris ho dopĺňa: „Celkovo sme len na vzhľade Rapunzel strávili šesť mesiacov. Vyskúšali sme niekoľko variantov, kým sme našli ten správny.“

Štúdio Disney na tvorbe seriálu pracovalo viac ako tri roky a  vytváral ho tím 57 výtvarníkov z Walt Disney Television Animation. Prvá séria má 24 dielov a  trvalo celých 365 dní, kým dokončili jeden diel seriálu. Seriál sprevádza pútavá hudba, ktorá vám pomôže vžiť sa do deja. Jej autorom je držiteľ Oscara Alan Menken, texty k nej napísal Glenn Slater ovenčený cenou Grammy. Obaja boli pri príprave seriálu od samého začiatku, a  hudba vďaka tomu krásne dopĺňa obraz a dej. 

Na Disney Channel tiež uvidíte

Levia hliadka

Animovaný film Leví kráľ už patrí medzi filmovú klasiku a  dočkal sa aj seriálového pokračovania, v  ktorom sa znovu stretnete so starými známymi, ale aj s  úplne novými postavami. Levia rodinka sa totiž rozrástla o  Kiona, ktorý ako druhorodený syn dostane na starosť Leviu hliadku.

11 (Jedenástka)

Seriál nielen o  futbale, ale aj o priateľstve a  plnení snov. Jedenástka rozpráva príbeh Gaba na jeho ceste k  dosiahnutiu celoživotného sna, stať sa profesionálnym futbalistom, ale aj odhaľuje rodinné tajomstvo, o  ktorom Gabo nemal ani tušenie.
 

Tangled: The Series

Pre deti
Foto Disney Channel

Réžia Tom Caulfield, Stephen Sandoval, Chris Sonnenburg

Obsadenie Mandy Moore, Zachary Levi, Julie Bowen, Clancy Brown, Paul F. Tompkins, Sean Hayes

Dĺžka 24× 21 min. min.

Disney Channel pondelok 25. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC