Pre deti

Phineas a Ferb v paralelnom vesmíre: Dvaja chlapci a vtákopysk

Phineas a Ferb  v paralelnom vesmíre
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Disneyho komediálny seriál Phineas a Ferb je jedným z najobľúbenejších animákov, zbožňujú ho malí aj veľkí. Aké je jeho tajomstvo?

Seriál sleduje dobrodružstvá dvoch nevlastných bratov a ich staršej sestry Candace, ktorá je posadnutá jedným chalanom zo susedstva, ale hlavne špehovaním Phineasa a Ferba. Obaja výmyselníci totiž každý deň vymyslia nejakú divočinu, ktorú sa Candace snaží nahlásiť mame. Lenže ako na potvoru dôkazy vždy zmiznú len chvíľu pred tým, než môžu byť bratia chytení pri čine.
 
Seriál má ešte druhú dejovú rovinu, a to napínavo špionážnu. Obaja mladíci totiž majú trochu netradičné domáce zvieratko, vtákopyska Perryho. Len čo chlapci vystrelia z domu, vbehne Perry do labyrintu tunelov pod domom a stáva sa z neho elitný agent P, ktorý slúži tajnej zvieracej organizácii. Jeho hlavným protivníkom je zlý doktor Dutošvarc, ktorý sa so svojimi trochu obskúrnymi vynálezmi snaží ovládnuť svet.
 

Stávka na riziko

Pre seriál je typická kvalitná hudba a vtipné popkultúrne referencie, ostatne jeho tvorcovia Dan Povenmire a Jeff Marsh sa stretli v tíme, ktorý pripravoval Simpsonovcov, a prvý menovaný pracoval tiež pre seriál Griffinovci. Možno preto bol ich zámer tak dlho odmietaný všetkými štúdiami, ktoré oslovili: jeho koncept pripadal pánom v oblekoch moc zložitý, aj priamočiary humor či naopak vynaliezavé slovné hračky sa vraj do seriálu pre deti príliš nehodia. Obom tvorcom preto trvalo celých šestnásť rokov, než sa im podarilo zohnať partnera pre realizáciu projektu – veď prvý skeč chlapca s trojuholníkovou hlavou vznikol už pred štvrťstoročím. Námet nakoniec podporila spoločnosť Disney, a svoje rozhodnutie rozhodne neľutuje. Štyri série seriálu získali poltucta cien pre detskú tvorbu a tiež štyri nominácie na ceny Grammy. A hlavne zástupy malých i veľkých fanúšikov.
 
Okolo oboch postáv tiež vznikli dve počítačové hry s tým, že tretia sa práve programuje. Na programe Disney si nemôžete nechať ujsť celovečerný televízny film Phineas a Ferb v paralelnom vesmíre, a chlapci s vtákopyskom sa vraj v dohľadnom čase chystajú aj do kín.

Phineas a Ferb v paralelnom vesmíre

Pre deti
Hodnotenie FDB 85.7 %
Foto Disney

Dĺžka 78 min.

Disney Channel nedeľa 26. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC