Pre deti

Kačerovo, úúu!

Kačerovo, úúu!
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Tak tomuto hovoríme pecka! Strýko Držgroš a Káčer Donald sa vracajú na televízne obrazovky v plnej paráde – a s nimi aj väčšina Káčerova.

Deväťdesiatková disneyovská klasika je späť, a tak sa mnohí z nás môžu vrátiť k ospalým nedeľňajším ránam, kedy sme ešte v pyžame netrpezlivo čakali na chytľavú znelku: „…v Káčerove, úúu…“ Podobne populárni boli vtedy aj Gumkáči s gumidžúsom, ale čo si budeme hovoriť, dobrodružstvá z Káčerova boli vždy vtipnejšie a tiež napínavejšie.

Lenže urobiť dobrý remake býva oriešok a aj nám sa trochu zježili chlpy hrôzou, keď Disney oznámil, že pracuje na nových káčerovských príbehoch. Môžeme vás však upokojiť, rozhodne sa na nové diely pozrite, pretože sú len v novom štýle, pričom všetko to, čo sme mali na Káčerove radi, zostalo.

Predovšetkým sa nezmenil neohrozený dobrodruh Donald (stále rovnako odvážny a stále rovnako nemotorný smoliar) a samozrejme šibalské trojčatá, ktoré potrebujú stráženie. Hui, Dui a Lui sú opäť krásne modro-zeleno-červení, aj keď šiltovku už nosí len jeden. Na zarytých fanúšikov budú mlaďáci asi veľmi cool, napriek tomu si na nich rýchlo zvyknete a budete sa baviť hlavne ich huncútstvami a nie len modernou animáciou. Hlavnou hviezdou však zostáva strýko Držgroš. Keď sa k nemu jeho traja prasynovci nasťahujú, zdá sa, že s ním žiadna sranda nebude. Vyzerá ako trochu vetchý boháč, ktorého už zarábanie a hromadenie peňazí moc nebaví. Chlapci v ňom ale zažnú zase onú povestnú iskru, a tak sa s nimi vrhne do nových dobrodružstiev. A samozrejme si dá svoj obľúbený zlatý kúpeľ.

Káčerovo má tak stále svojho „vládcu“, rovnako ako honosný dom má stále svoju vládkyňu – pani Zobákovú. Táto bodrá žena síce vyzerá, že prehltla vzducholoď, ale budete sa diviť, aká je stále vrtká a nedovolí, aby sa rozbila jediná šálka. Nesmie chýbať ani káčerí „Rambo“ Tryskáč McKač, ktorý je oddaným pomocníkom strýka Držgroša, aj keď svoje vodičské schopnosti ani po dvadsiatich rokoch príliš nevylepšil. Hlavné obsadenie dopĺňa Webby, ktorá prešla výraznejšou premenou. Nie je to už malá rozmaznaná naivka, medzi chlapcov teraz dokonale zapadá, a občas má dokonca aj nápady navrch. Zodpovedá tomu aj jej nová vizáž. Zbavila sa volánikov, mašličiek a ružovej ako zvýrazňovač a naopak dostala šik zostrih a lila oblečenie. Malým dievčatám bude rozhodne sympatickejšia než jej trochu tortovo vyzerajúca predchodkyňa.

Animácia sa zmenila, Štúdio Disney zvolilo jednoduchší štýl, na ktorý si zvyknete. V rýchlych akčných scénach ho dokonca oceníte, pretože sa môžete sústrediť na hlavný dej a postavy sa vám zbytočne nestrácajú v spleti kulís. Jemnú úpravu prekonal aj scenár, ktorý vychádza zo súčasných trendov, a tak sú dialógy trošku rýchlejšie.

Nič sa však nemení na tom, že Káčerovo pracuje stále s rovnakým, Disneym prevereným láskavým humorom, ktorý je kombináciou vtipných situácií a trochu natvrdnutých postáv. Vznikajú tak naozaj zábavné scény, pri ktorých sa budú smiať nielen deti, ale aj dospelí. Pokojne si tak sadnite k televízii so svojimi ratolesťami – to svoje si v novom Káčerove nájde každá generácia.

Kačerovo

Pre deti
Foto Disney Channel

Réžia Dana Terrace, Tom Owens

Obsadenie

David Tennant, Tony Anselmo, Beck Bennett…

 

Dĺžka 9 × 21 min.

Disney Channel pondelok 9. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC