Film / seriál

Vlci z Los Angeles

Klub miliardárov – americká dráma
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Zdá sa, že partii sebavedomých mladíkov z Los Angeles, ktorí sa rozhodnú zbohatnúť pomocou finančného podvodu v štýle pyramídovej hry, nestojí nič v ceste. Vo chvíli, keď na scénu vstúpi skúsený podvodník Ron (Kevin Spacey), sa veci skomplikujú a smrť na seba nenechá dlho čakať.

V júli roku 1983 sa prefíkaným chlapcom Joeovi Huntovi a Deanovi Karnymu podarilo presvedčiť svojich bohatých priateľov v L. A., aby investovali do ich nového fondu BBC. Sľubovali zárobok 50 % za iba tri týždne. Podporu našli u skúseného obchodníka z Wall Street Rona Levina. Už tak rozmaznaní páni si postupne rozširovali svoje peňažné portfólio a užívali si život na veľmi vysokej nohe. Lenže každý plán, najmä v biznise, ktorý znie až príliš jednoducho a dobre, je väčšinou podvod. A Huntovi s Karnym sa veľmi skoro všetko vymkne z pod kontroly doslova smrtiacim spôsobom.

Neuveriteľná realita

Klub miliardárov vychádza zo skutočných udalostí. V 80. rokoch bolo jednoducho všetko možné (spomeňte si na Vlka z Wall Street). Následky, ktoré mala chamtivosť aj korupčné konanie tejto zbohatlíckej partičky, sa však zdajú byť neskutočné. Z uhladených bohatých chlapčekov sa stanú v podstate mafiáni, ktorí sa neštítia ušpiniť si ruky krvou.

Niekedy je pravda tou najlepšou lžou.

Hlavné roly tu hrajú dvaja z najnádejnejších mladých hercov súčasného Hollywoodu ‒ Ansel Elgort (Baby Driver, 2017) ako šikovný, ale naivný Joe Hunt a Taron Egerton (Kingsman: Tajná služba, 2014, Kingsman: Zlatý kruh, 2017) ako uhladený, až slizký Dean Karny. Miliardári síce nie sú taká pecka ako Vlk z Wall Street, ale svoju energiu rozhodne majú. Navyše len dokladajú, aký brutálny je svet financií a investícií, aj keď sa v ňom pohybujú hlavne chlapíci v drahých oblekoch, ktorí nevyzerajú, že sú naozaj všetkého schopní.

Trochu kontroverzné môže byť obsadenie Kevina Spaceyho, ktorý sa vlastne vracia na plátno po nepríjemných škandáloch. Ale svojím spôsobom jeho osobné problémy pridávajú postave Rona Levina ešte viac odpudivosti a zároveň tak aj uveriteľnosti. A ako vždy okúzľujúca Emma Roberts dostala možnosť predviesť aj iný temperament než v romantických komédiách, kam ju s obľubou režiséri stále obsadzujú (že by rodinná tradícia?). Miliardári, hoci z 80. rokov, sú moderným finančným thrillerom s prvotriednym obsadením.

Klub miliardárov

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto FilmBox Premium

Réžia James Cox

Scénár James Cox, Captain Mauzner

Obsadenie Ansel Elgort, Taron Egerton, Kevin Spacey, Emma Roberts, Ryan Rottman, Jeremy Irvine, Thomas Cocquerel, Bokeem Woodbine, Waleed Zuaiter, Suki Waterhouse, Billie Lourd, Judd Nelson, Wayne Pére, Billy Slaughter, Jayson Warner Smith, Bryan Batt, Rosanna Arquette, Cary Elwes, Richard Kohnke, Kenji Fitzgerald, Alicia Sanz, Sheila Thiele, Susan Gallagher, Deneen Tyler, Elton LeBlanc, Bob Walker, John L. Armijo, Chris Angerdina, Greg Fallon, Kenneth Kynt Bryan, Emily LaGroue, Ronald Reagan (a.z.), Jimmy Buffett, Frederick Keeve, Rachel Olsen, Matthew Brag, Amber Townsend, Anthony Marble, Rob Gough, Maurice Johnson

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC