Film / seriál

Kruhy pekla

Každý tvoj nádych – psychologický thriller
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Smrť dieťaťa predstavuje pre každého rodiča nepredstaviteľnú traumu. Keď sa túto ťažkú situáciu pokúsi zneužiť všetkého schopný psychopat, trauma sa môže zmeniť na peklo, ktoré vedie hlbšie, než si ktokoľvek dokáže predstaviť.

A presne to sa stane postavám mrazivého psychologického thrilleru režiséra Vaughna Steina. Phillip (Casey Affleck) je uznávaný psychiater, jeho žena Grace (oscarová Michelle Monaghan) je úspešná realitná maklérka. Obývajú spolu luxusnú rezidenciu obklopenú nádhernou prírodou. Celkový dojem ideálnej rodiny rušia iba dva momenty – Phillipova rebelujúca dcéra a všadeprítomná tiesnivá atmosféra, ktorá odráža neschopnosť členov rodiny prijať a vyrovnať sa s tragickou smrťou syna. Uzavretí do seba žijú paralelné životy, drvení výčitkami a zármutkom.

Viem, z čoho máte strach. Ja už to mám za sebou

Kto je tu pacient

Zlom príde v okamihu, keď na dvere rezidencie zaklope polícia a oznámi, že Phillipova prominentná pacientka Daphne spáchala samovraždu. Na mieste nešťastia je prítomný aj jej brat James, ktorý je smrťou Daphne zdrvený. Sympatický mladý muž, ktorý sa predstaví ako spisovateľ, sa postupne vkradne do Phillipovej rodiny. S jediným zámerom. Zničiť všetko, čo Phillip vybudoval. Vziať mu krok za krokom jeho profesionálnu česť, kariéru, manželku i dcéru. Neortodoxná liečba, ktorú Phillip v prípade Daphne zvolil, dala Jamesovi do ruky kľúč, ako svoj plán uskutočniť…

Bez obalu, bez príkras

Film sa odvíja v surovo mrazivej atmosfére, ktorá neponúka divákovi ani chvíľku úľavy. To bol jeden z dôvodov, prečo Casey Affleck sprvu váhal, či do projektu naskočiť. Prišiel mu vraj príliš krutý. Nakoniec ho presvedčila kvalita scenára. A dobre urobil.

Vaughn Stein

Režisér Vaughn Stein sa stáva špecialistom na thrillery, pozri predchádzajúce Dedičstvo a Terminál (nie ten Spielbergov). Okrem toho sa podieľal na nakrúcaní radu úspešných filmov. Ako asistent réžie točil napríklad Svetovú vojnu Z, Bedárov, Dánske dievča či Krásku a zviera. Jeho vlastná tvorba má jasne vzostupnú trajektóriu, takže sa máme načo tešiť.

Každý tvoj nádych

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto HBO

Réžia Vaughn Stein

Scénár Richard Barton Lewis

Obsadenie Casey Affleck, Michelle Monaghan, Sam Claflin, Veronica Ferres, India Eisley, Emily Alyn Lind, Hiro Kanagawa

Dĺžka 105 min.

Rok 2021

HBO utorok 20. 7. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC