Film / seriál

Boss Level

Boss Level – akčný sci-fi thriller
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Ako chcete zachrániť svet pred jeho zničením, keď sami nedokážete prežiť dlhšie ako do obeda? Iba tak, že budete mať na jeho záchranu viac pokusov.

Filmov, ktoré sa snažia vyťažiť potenciál z hrania s časovými slučkami, nie je málo. Keď sa to vezme za správny koniec, môže z toho vyjsť inteligentný a pritom zábavný kúsok ako v prípade kultovej komédie Na Hromnice o deň viac, alebo akčná show ako v sci-fi Na hrane zajtrajška s Tomom Cruisom v hlavnej úlohe. Najnovšie sa s časovými paradoxami pohral režisér Joe Carnahan, ktorý má za sebou také úspešné projekty, ako je akčák A-Team: Posledná misia s Liamom Neesonom či úspešný krimi seriál Čierny zoznam. Výsledkom je svižná sci-fi akcia, ktorá je doslova prehliadkou všetkých mysliteľných kaskadérskych, súbojových a akčných kúskov s podmaľbou nadhľadu, humoru a nadupanej hudby.

Dnes ráno prišla zubatá, zubatá 

Hlavný hrdina filmu Roy Pulver (Frank Grillo) je bývalý člen špeciálnych jednotiek americkej armády. Jeho zanedbaný vzhľad napovedá, že nemá veci pod kontrolou – kedysi odišiel od ženy Jemmy (Naomi Watts) a syna, ktorých ale stále miluje. Svoje zlyhanie sa snaží rozpustiť v mori alkoholu a známostiach na jednu noc, ale pravdu povediac – nepomáha to. Aby toho nebolo málo, Roy sa ocitol vo vražednej časovej slučke. 

Čau Roy. Vyzeráš ako smrtka, keď serie. Čo sa Ti stalo?
Práve som sa prebudil.

Každé ráno sa prebúdza vo svojej posteli len niekoľko sekúnd predtým, než mu okolo hlavy presviští mačeta jedného zo zabijakov, ktorí mu idú po krku. Nasleduje pravidelný denný program – pri varení kávy musí zneškodniť pána mačetu, potom zostreliť vrtuľník, v hľadáčiku guľometu ktorého sa práve nachádza, a vzápätí skokom zo štvrtého poschodia na korbu nákladiaka uniknúť obrovskému výbuchu, ktorý jeho apartmán premení na jednu obhorenú dieru. Nepretržitý prúd prestreliek a naháňačiek končí presne o 12:47 v čínskom bare kamaráta Dicka, kde je náš hrdina rozstrieľaný na márne kúsky pestrou skupinou zabijakov. Hoci má Roy v tomto čase v sebe už minimálne dve fľaše Paj-Ťiou, a teda aj celkom stoický náhľad na vec, neprestáva mu vŕtať hlavou, čo to má všetko znamenať a ako z kolobehu bolestných smrtí uniknúť.

Vesmír má namále

Kľúčom k celej záhade je výskum jeho expartnerky Jemmy, ktorá pracuje na zariadení zvanom vreteno času. To v sebe skrýva silu schopnú zničiť celý vesmír. A keď sa ocitne v rukách samoľúbeho plukovníka (Mel Gibson), ktorý má v pláne reštartovať svet, nemá ľudstvo veľkú šancu na prežitie. Ak sa má Roy pokúsiť o jeho záchranu, bude potrebovať viac než len svoj inštinkt zabijaka. Bude musieť pochopiť tajomnú súvislosť medzi staroegyptskou legendou o bohovi Osirisovi, sebou, svojím synom a tým, čo je podstata obete pre druhých.

Čo bude ďalej?

Tempo príbehu je vražedné. Svoje by o tom mohol rozprávať aj Frank Grillo, ktorý si tento film doslova a do písmena odmakal. Výkonom, ktorý tu podal, si jednoznačne vypýtal úlohu v jednom z budúcich akčných blockbusterov. Uvidíme, či sa mu to podarí. Minimálne vzorom pre svojho skutočného syna Ria, ktorý si v Boss Level zahral Royovho syna, však už určite je.

Frank Grillo

Narodil sa v New Yorku. Už na strednej škole ho bavil divadelný krúžok, v ktorom si zahral veľa úloh, hoci v tom čase pokukoval aj po kariére profesionálneho športovca. Po škole hral v mnohých reklamách a seriáloch, náhodne Bez stopy alebo Kriminálka New York. Jedným z jeho prvých veľkých filmov bola Minority Report. Do diváckeho povedomia sa zapísal ako superzloduch Brock Rumlow v komiksových hitoch Captain America a Avengers: Endgame.

Boss Level

Film / seriál
Hodnotenie FDB 66,3 % Hodnotenie redakce
Foto Filmbox Premium, Profimedia.cz

Réžia Joe Carnahan

Scénár Chris Borey, Eddie Borey, Joe Carnahan

Obsadenie Annabelle Wallis, Mel Gibson, Frank Grillo, Naomi Watts, Michelle Yeoh, Ken Jeong, Mathilde Ollivier

Dĺžka 100 min.

Rok 2021

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC