Film / seriál

Splnený sen, alebo nočná mora?

Izba – mysteriózna dráma
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Vo filme Izba Matt a Kate túžia po idylickom rodinnom živote, a tak si kúpia krásny dom na samote.

Teraz už len chýba zaobstarať si nejakého malého drobca. Lenže čoskoro zistia, že dieťa zrejme mať nemôžu, teda nie bežnou cestou. Ich nový dom však ukrýva miestnosť, ktorá dokáže splniť akékoľvek želanie. Chcete maľovať ako starí géniovia? Túžite po peniazoch? Žiadnu vec vám táto izba neodoprie. Takže prečo by si Kate nemohla priať to, po čom v živote túži najviac? V živote sa však nič nedeje len tak a záhadná Izba len neobdarováva, ale vyberá si tiež svoju daň, ktorá, ako Matt s Kate čoskoro zistia, nie je malá.

Dva metre k smrti

Určite už vám to niekto niekedy povedal: „Dávajte si pozor na to, čo si prajete!“ Matt (Kevin Janssens) s Kate (Oľga Kurylenko) takú radu zrejme nikdy nedostali. V snahe utiecť pred korporačným pracovným nasadením a životom vo veľkomeste im ani nepríde divné, že ich nový vysnívaný dom tak trochu pripomína chobotnicu. Drôty v stenách sú prepletené ako korene a prerastajú celým domom. Navyše poslední majitelia boli v dome zavraždení záhadným mužom. Tu už nepomôže ani feng-šuej.

Ale mladí manželia nič nedbajú, po objavení miestnosti „tajných želaní“ sa k domu pútajú ešte viac. Najmä keď zistia, že všetko, čo im miestnosť splní, môže existovať len v dome alebo v okruhu dvoch metrov okolo neho. Takže teoreticky môžete byť milionári, ale nebudete mať kde všetky tie prachy minúť. A potom si skúste priať dieťa...

Zaujímavo vystavaný film na pomedzí psychologického thrilleru a hororu si vystačí s málom. Všetko dianie i zvraty sú predovšetkým na hlavnej hereckej dvojici. A tu klobúk dole, pretože Oľga Kurylenko dokazuje, že je rozhodne viac než len bývalá Bondgirl. Jej premeny z nadšenej gazdinky cez požívačnú ženu až po zúrivú matku sú skvelé. Navyše im to s Kevinom Janssensom klape aj ako páru, takže uveríte, že by pokojne mohli byť manželia. Samozrejme aj tu narazíme na stereotypy, ako sú emotívna žena a racionálny muž, nepríjemní susedia, desivý nočný les. Ale výkony hlavnej hereckej dvojice to všetko vyvažujú.

Izba predstavuje zaujímavý film, ktorý vám ešte dlho nedá spať, a to nielen kvôli prekvapivému záveru. A znovu vám pripomenie, aby ste si vždy dobre rozmysleli svoje priania.

Zaujímavosť

To že je postava Matta maliarom, nie je náhoda. Sám režisér a scenárista v jednej osobe, Christian Volckman, je výtvarník, grafik aj animátor.

Izba

Film / seriál
Hodnotenie FDB 60,6 % Hodnotenie redakce
Foto FilmBox Premium

Réžia Christian Volckman

Scénár Christian Volckman, Eric Forestier

Obsadenie Marianne Bourg, Francis Chapman, John Flanders, Kevin Janssens, Olga Kurylenko, Michaël Kahya, Carole Weyers

Dĺžka 100 min.

Rok 2019

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC