Film / seriál

Odrazu sme rodina

Odrazu sme rodina – americká komédia
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Čo je potrebné, aby sa z nenápadnej komédie vykľul divácky hit? Dobre napísaný príbeh o pestúnskej rodine, autentická skúsenosť režiséra a skvelý Mark Wahlberg v hlavnej úlohe.

O tom, že je pestúnstvo celkom oriešok, asi netreba polemizovať. A to obzvlášť, keď sa v doposiaľ pokojnom a tichom domove ocitne nie jedno „nové“ dieťa, ale hneď tri. „Musíme sa zmieriť s tým, že sme urobili hroznú chybu a náš život nebude stáť za nič,“ konštatuje vydesený Pete (Mark Wahlberg) k potom, čo sa spoločne s manželkou Ellie (Rose Byrne) po hlave vrhne do pestúnskej starostlivosti a zistí, že ich adoptívna dospievajúca dcéra (Isabela Merced) má ešte dvoch mladších súrodencov.

Vlastná skúsenosť

Situácie z filmu pritom nie sú vôbec odtrhnuté od reality. Film napísal a režíroval Sean Anders, ktorého inšpirovali skutočné udalosti z jeho vlastného života. Sám v roku 2012 adoptoval troch súrodencov. A nebolo to vraj ľahké: „Odrazu máte doma troch cudzích ľudí. Máte pocit, že strážite deti niekoho iného. Deti vám neveria, cítite sa stratení. Časom ale strach a trápnosť zmizne a stane sa z toho neuveriteľná vec.“

Nechcel som natočiť film, ktorý by prípadným adoptívnym rodičom tvrdil, ako je to všetko jednoduché

Starí parťáci

Inšpiráciu vo vlastnej rodine hľadal aj predstaviteľ Peta Mark Wahlberg. Ten mal v čase nakrúcania pätnásťročnú dcéru, teda v rovnakom veku ako jeho dcéra filmová, a k tomu ešte dve mladšie deti. Mimochodom, s Isabelou Merced, ktorá jeho adoptívnu dcéru stvárnila, si zahral už vo filme Transformers: Posledný rytier.

Wahlberg roly otcov miluje

Táto komédia je už tretím filmom, na ktorom režisér Sean Anders spolupracoval s Markom Wahlbergom. Predchádzali mu filmy Ocko je doma 1 (2015) a Ocko je doma 2 (2017), kde Wahlbergovi sekundoval komik Will Ferrell. Podľa Andersa vtedy dal Wahlberg do úlohy otca celé svoje srdce. A stávka na Wahlberga sa Andersovi vyplatila: komédia zarobila celosvetovo takmer 121 miliónov dolárov, pričom náklady na výrobu predstavovali len 48 miliónov dolárov.

Mark Wahlberg

Kariéra Marka Wahlberga je veľká jazda. Vo veku trinásť rokov ho spolu s bratom Donniem objavil hudobný producent hľadajúci spevákov do skupiny New Kids on the Block. Kým Donnie ponuku nadšene prijal, Mark odmietol a žil drsným pouličným životom. Dokonca skončil vo väzení, odkiaľ sa dostal vďaka kaucii brata Donnieho. Nasledoval hudobný projekt Marky Mark a slávny singel Good Vibrations. Potom dostal Mark príležitosť vo filme Hriešne noci a jeho filmová kariéra sa rozbehla naplno.

Odrazu sme rodina

Film / seriál
Hodnotenie FDB 76,6 % Hodnotenie redakce
Foto FilmBox

Réžia Sean Anders

Scénár Sean Anders, John Morris

Obsadenie Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Gustavo Quiroz, Julianna Gamiz, Octavia Spencer, Tig Notaro

Dĺžka 119 min.

Rok 2018

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC