Film / seriál

Láska a klamstvá nemajú hranice

Veselá Veľká noc – francúzska komédia
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

K jari patria milostné dobrodružstvá, takže sa tešte na milovníka z najpovolanejších, Jeana-Paula Belmonda. Svoje povestné kúzlo predvedie v bláznivej francúzskej komédii.

Pri natáčaní Veselej Veľkej noci nebol Belmondo už žiadny mladíček, ale skúsený herec i milovník, patril už medzi päťdesiatnikov. Z jeho temperamentu však nič neubudlo, čo patrične využil obľúbený francúzsky režisér Georges Lautner. Jednoducho spojenie komédie, akcie, krásnych žien a Belmonda v hlavnej úlohe vždy výborne fungovalo.

Milenka, dcéra a manželka

Film vznikol podľa úspešnej divadelnej hry, čo je vidno hlavne na scenári. Dialógy sú naozaj vtipné. Belmondo, mladučká Sophie Marceau hrajúca jeho milenku a fiktívnu dcéru aj šarmantná Marie Laforêt by si určite vystačili len s konverzačnou komédiou, ale jednoducho k Francúzsku, a hlavne Belmondovi naháňačky v autách, bitky aj posteľové scény skrátka patria. Vďaka tomu je Veselá Veľká noc naozaj veselá a vyložene vás navnadí na blížiace sa leto.

Zápletka je prostá. Nepolepšiteľný záletník Stephane svoju ženu podvádzal vždy. Lenže sa mu tiež vždy podarilo všetko utajiť. Tentokrát je ale pristihnutý priamo pri čine s mladou a krásnou dievčinou Juliou, ktorá by pokojne mohla byť jeho dcéra. A to je ono! Bez váhania ju vyhlási za dcérku a dúfa, že tým bude vec vybavená. Ale nechceli by ste spoznať bližšie nového člena rodiny? A prečo rovno nechcieť spoznať aj mamu novo nájdenej ratolesti? Stephane bol celý život medzi ženami ako ryba vo vode, teraz sa však ocitá v pasci, ktorú na seba sám nastražil. Pred manželkou sa tvári ako neviniatko. Pred milenkou/dcérou chvíľami nevie, či je donchuan alebo otec. A matka jeho ne-dcéry, to je úplná katastrofa.

Lautner jednoducho natočil bláznivú milostnú komédiu, v ktorej naplno využil predovšetkým Belmondov všestranný herecký talent. S tým, ako sa veci stále viac komplikujú, pribúda úmerne aj akcia, rozbité autá, vysklené výklady a Stephane sa stáva menej a menej príčetným. Či sa zo všetkého úspešne vyklamal, alebo nakoniec jeho manželka na všetko prišla, však budete musieť zistiť sami.

Zaujímavosť

Marie Laforêt, ktorá hrá noblesnú manželku, sa po boku Belmonda neobjavila prvýkrát. V slávnom filme Policajt alebo darebák (1979) hrala (trochu paradoxne) jeho milenku.

Veselá Veľká noc

Film / seriál
Hodnotenie FDB 79,9 % Hodnotenie redakce
Foto AMC

Réžia Georges Lautner

Scénár Jean Poiret (divadelná hra)

Obsadenie Jean-Paul Belmondo, Sophie Marceau, Marie Laforêt, Rosy Varte, Michel Beaune, Marie-Christine Descouard, Gérard Hernandez

Dĺžka 98 min.

Rok 1984

AMC sobota 9. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC