Dokument

Život v zovretí mrazu

Život v zovretí mrazu
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Láka vás divoká príroda Aljašky, kde sa krátka prechádzka môže ľahko zvrhnúť v boj o holý život? A vedeli by ste si predstaviť, že tu žijete?

To, čo sa mnohým z nás môže zdať ako niečo úplne nepredstaviteľné, je pre štyri rodiny, ktorých každodenný život sleduje dokument Život v zovretí mrazu, bežnou náplňou každého dňa. Členovia rodín sa snažia vyhrať nekonečný boj s dlhou, temnou a mrazivou zimou v krutých končinách plných nástrah a pascí. Aljaška je územím, kde nebýva výnimkou, že namerané teploty klesnú napríklad až k mínus 62 stupňom Celzia. Skúste si aspoň predstaviť, aké to asi je. Keď sme v zime na horách, kde sa teplota pohybuje niekde od troch do mínus ôsmich, možno aj desiatich stupňov, sotva čo si stiahneme rukavice už-už hľadáme šálku s teplým čajom, ktorý by nás zahrial. Pri teplotách hlboko pod tými, ktoré dobre poznáme, by vám ani ten čaj nepomohol. A práve preto je bezpodmienečne nutné starostlivo a bez výnimiek dodržiavať zásady prežitia. Nízkymi teplotami však zoznam zložitostí, s ktorým sa musia rodiny vysporiadať, zďaleka nekončí. V neľútostných poveternostných podmienkach totiž musia tiež zvádzať pravidelné boje o tenké zásoby zdrojov potravín, a to často s takými šelmami, ktoré by si na desiatu kľudne dali aj človeka.

Život v zovretí mrazu

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD utorok 27. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC