Dokument

Špičkové dopravné prostriedky

Dokumentárny seriál Špičkové dopravné prostriedky
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Človek sa už dávno nepohybuje po zemi len po svojich. A rozhodne nie len pár desiatok kilometrov. Potrebuje sa dostať oveľa ďalej a oveľa rýchlejšie.

Dnes sa potrebujeme často v rádoch hodín dostať z jedného kontinentu na druhý, či už ako obyčajní cestovatelia, za biznisom, alebo v najhoršom ako vojaci. Ľudia boli vždy veľmi vynaliezaví, a tak počas tisícročí vynašli nespočetné množstvo rozmanitých dopravných prostriedkov, s ktorými je možné pohybovať sa na súši, na mori i vo vzduchu. Tie najzaujímavejšie z nich vám predstaví šesťdielny dokumentárny seriál Špičkové dopravné prostriedky.

Uvidíte gigantické dopravné lietadlá, ktoré slúžia civilistom, alebo vojenské lietadlá, ktoré musia zvládnuť prepravu ťažkého nákladu alebo dosiahnuť neuveriteľnú rýchlosť. Rovnako tak si pripomenieme obrovské plachetnice, ktoré brázdili hladiny všetkých morí. Alebo napríklad obrovské kombajny, ktoré pripomínajú skôr postavy z Transformers než stroje z nášho sveta. A nezabudneme ani na fanúšikov železníc, či už klasických vlakov, alebo napríklad „zubačiek“, vďaka ktorým môžu vlakové súpravy prekonávať aj nedostupné horské oblasti. Samozrejmosťou budú tiež ukážky z toho najlepšieho medzi automobilmi. Nielenže uvidíte, čo všetko tieto stroje dokážu, ale tiež sa im pozriete pod kapotu a dozviete sa aj niečo o ich histórii. Nie je potrebné, aby ste sa vyznali detailne v motoroch, tieto informácie za vás obstarajú odborníci. Vy sa môžete len kochať a diviť, čo všetko už človek dokázal zostrojiť. 

Špičkové dopravné prostriedky

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD štvrtok 9. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC