Dokument

Lietajúce drahokamy

Lietajúce drahokamy – prírodopisný program
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Spoznajte život najmenšieho vtáčika na svete.

Kostarika je malá krajina známa pre svoju rozmanitú prírodu, od krásnych pláží vhodných na surfovanie, vriacich vulkánov, nepreniknuteľnej džungle až po úžasné zvieratá. Tento film vás zoznámi s malým živočíchom, ktorý je pre tunajší ekosystém nesmierne dôležitý – s kolibríkom. Tieto často veľmi nápadne sfarbené vtáčiky sa v Amerike objavili zhruba pred 20 miliónmi rokov a odvtedy sú jej neoddeliteľnou súčasťou. Vďaka špeciálne stavanému telíčku sú majstri v akrobatickom lietaní a saní nektáru z kvetov, ktoré na oplátku opeľujú.

Táto symbióza je kľúčová pre ďalšie živočíchy žijúce v korunách stromov aj na pralesnej pôde, či už ide o vrešťany, pavúčiaky alebo papagáje ara. Pozrite sa, ako samičky kolibríkov učia svoje mláďatá kúpať sa, a zistite, ako sa od seba líšia jednotlivé druhy, napríklad kolibrík ohnivobradý alebo kolibrík vulkánový.

Lietajúce drahokamy

Dokument
Foto National Geographic Wild HD
National Geographic Wild HD streda 11. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC