Dokument

Králi lovu

Králi lovu
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Hovorí sa o nich, že sú králi zvierat. Možno za to môže ich mohutná hriva, ale skôr je za tým ich výsostné postavenie medzi ostatnými zvieratami.

Mačkovité šelmy všeobecne patria k fascinujúcim zvieratám. Vedia byť elegantné snáď pri všetkom, čo robia. Veľakrát sa správajú ako malé hravé mačiatka a my máme pocit, že sú to vlastne také roztomilé trošku väčšie mačičky. Lenže k Mickám, ktoré u nás behajú po záhradách, majú naozaj ďaleko, a tým nemyslíme len geograficky. Sú to predovšetkým bravúrni lovci, ktorým doslova kraľujú levy.

Vieme o nich už pomerne veľa, dokonca aj to, že sa pôvodne vyskytovali aj v Európe. Dnes na ne môžete naraziť iba v Afrike a Indii. Do afrických saván sa za nimi vydali aj tvorcovia dokumentárneho seriálu z National Geographic, aby sa dozvedeli viac o ich loveckých stratégiách. Oproti ostatným mačkovitým príbuzným sú totiž levy pri love oveľa úspešnejšie. Hlavný podiel na tom má fakt, že lovia vo svorke (sólo akcie len výnimočne uskutočňujú samce). Svoju korisť obkľúčia a potom zaútočia. Ako presne taký lov prebieha? Ako sa jednotliví členovia svorky zapájajú? Kedy a ako sa učia loviť levíčatá? Na všetko vám odpovie seriál Králi lovu plný nádherných záberov africkej divočiny, tak ako sme v prípade National Geographic už zvyknutí.

Králi lovu

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD štvrtok 10. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC