Dokument

Hitlerove temné stránky

Hitlerove temné stránky
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

V dejinách ľudstva sa to doslova hemží prísnymi, často skôr krutými vládcami. Čím to, že práve takí ľudia sa stávajú vodcami? A ako je možné, že jedným z najdesivejších vodcov sa stal Adolf Hitler?

Trojdielny filmový dokument Hitlerove temné stránky sa na osobu Adolfa Hitlera zameria predovšetkým ako na muža, ktorý sa z outsidera stal najmocnejším mužom Európy, aspoň na chvíľu. Ako je možné, že nevýrazný, nevrlý, nepríjemný čudák ovládal celé národy? Prečo za ním išli milióny obyčajných ľudí? A čím si získal svojich spolupracovníkov, že za neho boli ochotní položiť život? Existujú tzv. paralelné aj alternatívne dejiny, ktoré sa zaoberajú otázkami „čo by sa stalo, keby…“. Čo by sa napríklad stalo, keby Hitler vojnu vyhral? Radšej si to ani nepredstavujte. Čo by sa ale stalo, keby sa narodil o storočie skôr, alebo naopak neskôr? Možno by sme o žiadnom Adolfovi Hitlerovi nevedeli. K jeho „úspechu“ rozhodne prispela doba, v ktorej žil. Ale stačí byť len v správny čas na správnom mieste? Dokument postupne mapuje jeho život a sústredí sa hlavne na jeho politickú kariéru. Uvidíte, kde sa vlastne zrodil onen vodca, jednými milovaný, druhými viac než obávaný. Za pomoci archívnych záberov, očitých svedectiev i filmových rekonštrukcií sa pokúsime na vyššie uvedené otázky odpovedať.

Hitlerove temné stránky

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 29. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC