Šport

Zakážte Haalanda!

Premier League – programy o športe
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Najmenej nebezpečná je beštia menom Erling Haaland v zápasoch, v ktorých vôbec nenastúpi. Asi to mali na mysli autori žartovnej petície dožadujúcej sa zákazu štartu nórskeho útočníka v zápasoch Premier League s odôvodnením, že ide o robota. Petícia už nazbierala stovky tisíc podpisov.

Keď v Spojenom kráľovstve akákoľvek petičná akcia nazbiera aspoň 100 000 podpisov, mala by sa danou agendou zaoberať Dolná snemovňa. To sa v tomto prípade nestane, hoci sa futbal na londýnskej parlamentnej pôde už v minulosti opakovane riešil.

Pochybnosti o tom, či je Haaland vôbec z tejto planéty, sú pri pohľade na jeho tohtoročné štatistiky v najvyššej anglickej súťaži plne na mieste. Myslí si to zrejme aj gólman FC Kodaň Kamil Grabara, ktorý pri zápase Ligy majstrov, v ktorom od nórskej príšery dvakrát inkasoval, smerom k Jackovi Grealishovi utrúsil, že „Haaland snáď nie je ľudská bytosť.“ „To mi hovor,“ odvetil anglický reprezentačný stredopoliar.

Ostrovní komentátori a štatistici okamžite začali riešiť, kedy by týmto vražedným gólovým tempom mohla superstar Manchestru City ohroziť alebo dokonca prekonať historický rekord 260 zásahov v Premier League, ktorý stále drží Alan Shearer. Nejako pritom zabúdajú, že až do Nórovho príchodu do Anglicka sa táto debata točila okolo Harryho Kanea. Ten má so svojimi bezmála 200 zásahmi k Shearerovej méte rozhodne bližšie.

Ale súčasný futbal je presne taký. Pominuteľný a nevďačný. Potrebuje plynulý prísun nových hrdinov, nových supermanov. Jasne, éra Messiho s Ronaldom bola fajn, ale čo tam máte ďalej „na sklade?“ Erling Haaland je absolútne mimoriadny zjav a aj svojím vzhľadom a správaním má nakročené k tomu, aby sa stal globálnou hviezdou. Má len smolu, že hrá za nórsku reprezentáciu, s ktorou zatiaľ asi veľkú dieru na medzinárodných turnajoch neurobí. V Premier League ho ale snáď na obrazovkách Canal+ Sport uvidíme dosýta! 

Premier League

Šport
Foto Getty Images
CANAL+ Sport pondelok 31. 10. Moj TV program Satelitná televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC