Šport

Vysielať o Premier League? Ako keď zatvoríte dieťa na noc v cukrárni!

Premier League – reportáže a priame prenosy zápasov
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Povedali by ste si, že jedna jediná futbalová súťaž nemôže naplniť televíznu športovú stanicu. Ale omyl. CANAL+ Sport si s  Premier League bohato vystačí a ako ste už mali možnosť zistiť z  jej vysielania, programová schéma nie je zďaleka plná repríz odohraných zápasov. Stále sa je na čo pozerať!

Otázka neznie, čo vysielať, ale čo nevysielať. Redakčný tím CANAL+ Sport rieši každý týždeň, ba každý deň práve tento príjemný problém. Premier League totiž držiteľov licencie zahŕňa viac ako štedrým tokom rozhovorov, reportáží a najrôznejších magazínov. V tomto roku potom za Lamanšským prielivom kladú tiež veľký dôraz na sociálne siete, čo naši editori veľmi kvitujú. Pre všetkých členov tímu, ktorí horia láskou k Premier League, je to pocit, ako keď dieťa zavrú cez noc v cukrárni. 

Futbal sa vyvíja a zrýchľuje a ešte o niečo rýchlejším tempom postupujú trendy, ako o futbale vysielať. Premier League, zrejme najlepšia a úplne nepochybne najdrahšia futbalová liga na svete, udáva v tomto smere so spoločnosťami, ktoré si zaobstarali vysielacie práva, trend. Snaží sa reflektovať aj to, že dnešní teenageri nie sú často ochotní alebo schopní vydržať sedieť dvakrát 45 minút na jednom mieste a sledovať súvisle celý zápas. Oveľa viac ako klasický prenos, ich oslovuje emotívne 20sekundové video, ktoré natočil redaktor sociálnych sietí priamo v kotle Liverpoolu tesne potom, čo Reds strelili gól. Aj také zábery má CANAL+ Sport vo svojom pestrom repertoári. 

Ako vyplýva zo zmluvy s Premier League, priame prenosy zápasov musia byť odkomentované v materinskom jazyku daného regiónu, ktorého sa kontrakt týka, teda v češtine a v slovenčine. To sa ale netýka pestrých a zábavných magazínov, ktoré anglická súťaž produkuje ako pecne chleba. Chceme vyjsť v ústrety tým z vás, ktorí milujú ostrovnú futbalovú angličtinu, a niektoré programy vám ponúkame v pôvodnom znení. Týka sa to napríklad najlepších gólov histórie slávnych anglických klubov, alebo napríklad piatkovej večernej premiéry programu PL Preview. Ten je v novinárskej hantírke „predpovedačkou“ víkendového kola Premier League a ponúka pár hodín staré informácie od manažérov jednotlivých tímov.

Tím CANAL+ Sport pre vás ale nechce o atraktívnej súťaži vysielať na diaľku. Chceme byť aj v centre diania, na štadiónoch Premier League pri postrannej čiare alebo pred slávnymi arénami. Už ste vo vysielaní mohli vidieť vstupy po slovensky hovoriaceho poľského kolegu Jakuba Krupu. Na spravodajské výjazdy do Anglicka sa ale chystajú aj naši komentátori a experti. V diároch majú červeno vyznačené 6. kolo nového ročníka hrané počas prvého septembrového víkendu. 3. 9. popoludní uvidí Goodison Park liverpoolske derby medzi domácim Evertonom a zverencami Jürgena Kloppa. O deň neskôr potom do nie príliš vzdialeného Manchestru dorazí nielen reportér a expert CANAL+ Sport Karel Häring, ale na tamojší Old Trafford aj londýnsky Arsenal.  

Premier League

Šport
Foto Getty Images

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC