Šport

Premier League inými očami. Nový zážitok pre českých a slovenských divákov Premier League

Premier League – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Míľovými krokmi uháňa dopredu nielen svetový futbal, ale aj spôsob, akým jednotlivé televízie špičkový produkt ponúkajú. CANAL+ Sport si dal za cieľ nové trendy zachytiť a ponúknuť divákom nový zážitok zo sledovania anglickej Premier League, najdrahšej a najatraktívnejšej futbalovej ligy sveta.

Nezaujíma nás, čo je zjavné. Pýtame sa, ako sa to stalo a prečo sa to stalo. Tieto slová nie sú len neoficiálnym mottom projektu CANAL+ Sport, ale vystihujú aj prístup nášho redakčného tímu k zápasom Premier League. Zhruba v tejto podobe sme si kľúčové slová spolu s kolegom Karlom Häringom vypočuli koncom mája v Anglicku na workshope najvyššej anglickej súťaže z úst legiend Thierryho Henryho a Michaela Owena. Títo fantastickí ofenzívni hráči zažívajú úspešnú „kariéru po kariére“, keď divákom na Britských ostrovoch v rolách televíznych expertov vysvetľujú dianie na trávniku, zvyklosti v šatni, myšlienkové pochody manažérov atď. Môžu s ľadovým pokojom povedať: „My sme v Anglicku hrali, my vieme…“ Názory skvelých hráčov nedávnej alebo dávnejšej minulosti mimochodom na našej novej stanici v exkluzívnych rozhovoroch priamo s našimi redaktormi taktiež nájdete. Hlavne ale chceme pestovať a voľkať svojich vlastných futbalových expertov, ktorí majú vhľad, neboja sa v diskusii obhájiť svoj názor, sú komunikatívni a zrozumiteľní. Myslím, že sme vybrali neopozerané tváre, ktoré sa každým odohraným kolom Premier League budú vo svojej úlohe zlepšovať. Zatiaľ prezradím meno bývalého reprezentanta a niekdajšieho hráča West Hamu Radka Kováča, novopečeného kouča Táborska. Radek najvyššiu anglickú súťaž dlhodobo sleduje a teší sa na to, až sa v novom, nádhernom štúdiu zapojí do prípravy dramaturgie Match Timu, ako sme pomenovali zápasové štúdio CANAL+ Sport, a s pomocou špičkovej elektronickej ceruzky bude analyzovať zaujímavé situácie.

Spolu s našimi expertmi sa budeme snažiť našich divákov vzdelávať, ale nechceme to „prepísknuť“, aby nemali pocit, že sa pred ich zrakmi odohráva trénerský seminár na získanie licencie UEFA A. Chceme ľudí v prvom rade baviť, ponúknuť nadstavbu k robustnému základu, ktorým budú samozrejme perfektne odkomentované zápasy v podaní Jaromíra Bosáka a Matúša Lukáča. Vďaka tomuto vynikajúcemu slovenskému komentátorovi ponúkame aj určitú kontinuitu s doterajšími prenosmi z Premier League.

Naopak úplnou novinkou, na ktorú sme patrične pyšní, je okrem ponuky všetkých 380 zápasov nadchádzajúceho ročníka naživo aj tzv. „Konferenčný prenos“. Ten divákom ponúkne nevšedný zážitok zo súbežne hraných zápasov v sobotu popoludní, ktorými je najvyššia anglická súťaž známa. Kým doteraz boli napríklad milovníci živých stávok odkázaní hlavne na textové online prenosy, vďaka nám uvidia dianie na všetkých štadiónoch. Konferenčný prenos je vlastne vizuálnou obdobou slávnej rozhlasovej relácie S mikrofónom za futbalom. Budete päť minút sledovať zápas na Old Trafford, kým moderátor zavelí, že mierime na Tottenham Hotspur Stadium, kde padol gól. A vzápätí sa tam obrazom aj zvukom ocitneme, aby sme si v opakovanom zábere vychutnali, ako Kórejčan Son rozvlnil sieť. Po chvíľke sa už ale nevrátime na zápas Manchestru United, ale pôjdeme napríklad do Newcastlu, kde bude rozhodca pri monitore posudzovať nešetrný zákrok, za ktorý za okamih vytasí červenú kartu. To všetko na jednej stanici bez toho, aby ste sa dotkli ovládača.

No a okrem množstva relácií produkovaných Premier League spomeniem ešte minimálne jeden bonbónik v podobe pondelňajšej večernej talkshow Premier Club, vždy s jedným moderátorom a 3 hosťami. Tá by mala byť rovnako informatívna ako zábavná a ísť úplne na dreň, nie kĺzať rozpačito po povrchu. Sme s naším tímom, kde nechýbajú ani talentované ženy, už teraz zvedaví na vaše reakcie. CANAL+ Sport totiž staviame pre vás a veľmi nás to baví. Nová sezóna štartuje v piatok 5. augusta o 21:00 zápasom Crystal Palace proti Arsenalu. Naše zápasové štúdio naladíte už o 20:20.

Tip: Buďte pripravení a objednajte si CANAL+ Sport na august v predpredaji už teraz!

Základný balíček Kombi+ za akčnú cenu 17,90 €/mesiac.
Doplnkový balíček CANAL+ Sport za 7,49 €/mesiac.
Objednávajte v Zákazníckej zóne na www.skylink.cz
alebo kontaktujte Zákaznícky servis Skylinku na čísle 02/20 250 241.

Premier League

Šport
Foto Getty Images

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC