Šport

Mať v Premier League zlý deň v práci

Premier League – novinky a priame prenosy
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Najväčšie derby v anglickom futbale, teda zápas Liverpoolu s Manchesterom United, prinieslo na začiatku marca výsledok, pre ktorý slovenčina nemá vhodný superlatív. Masaker Red Devils motorovou pílou v pomere 7:0 sa veľmi pravdepodobne, ba skoro iste, stane súčasťou ostrovného futbalového folklóru.

7 zdvihnutých prstov už nikdy nebude mať v oblasti Merseyside a Greater Manchester iný význam. Liverpool bol v bláznivej druhej polovici zápasu rovnako úžasný, ako bol Manchester United v druhej polovici príšerný.

Futbalisti United boli zrazu duchom i telom akosi neprítomní, na ihrisku boli, ale vlastne neboli. Ako hovoria Angličania nielen v súvislosti so športom, mali „bad day in the office“, fakt zlý deň v práci. Keby mala tak veľmi zlý deň napríklad obsluha velína jadrovej elektrárne, asi by sme sa nestačili čudovať.

„Deň blbec“ má niekedy každý z nás. Pokazí sa všetko, na čo siahnete, všetci vás štvú, stretávate na ulici a v zamestnaní samých hlupákov a milí sympaťáci majú zrejme voľno. Niekedy už od prebudenia cítite, že deň bude stáť za starú belu. Nie je dôvod sa domnievať, že by taký zlý deň v práci nemohli mať špičkoví futbalisti. Vidíme to neustále, že aj vynikajúcim gólmanom sa niekoľkokrát za kariéru stane, že im vypadne z rúk ľahký center, ktorých v tréningu bez problémov spacifikujú stovky.

Že by ale „deň blbec“ malo súčasne všetkých 11 futbalistov na ihrisku (niekoľko striedajúcich náhradníkov na tom nebolo oveľa lepšie), to je na tej najvyššej úrovni fakt rarita. Keď sa na jeseň dostali United do „drvičky“ svojho mestského rivala zo City a prehrávali po polčase 0:4, veľká hanba sa nekonala, pretože Cityzens poľavili a Červení diabli stihli výsledok korigovať. Možno si vtedy zverenci Pepa Guardiolu tiež uvedomili, že nie je úplne dobré svojho zvučného súpera potupiť, pretože sa to jednak úplne nerobí, ale hlavne sami neviete, kedy podobné Waterloo stretne práve vás.

Lenže na Anfielde domáci nepoľavili, za stavu 3:0 nedali nohu z plynu a do zdeptaného súpera, ktorý asi čakal, že sa stretnutie v pokoji dohrá, búšili ďalej. Postupne strelili aj góly s poradovými číslami 4, 5 (debakel), 6 (hanba) a nakoniec aj 7, čo už pre United predstavuje úplnú blamáž. V inom športovom odvetví by sa býval zápas predčasne ukončil pre úplnú prevahu protivníka, ale Rashford, Fernandes a spol. museli trpieť až do záverečného hvizdu. Na ich zlý deň v práci sa v Premier League hneď tak nezabudne.

Premier League

Šport
Foto Profimedia.cz

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC