Šport

Lámanie chleba v Premier League. Kto si prisvojí väčší krajec a na koho zostanú omrvinky? 

Premier League – novinky z najlepšej ligy sveta
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Premier League čaká záverečná fáza ročníka, v ktorej sa rozhodne o tom, kto nakoniec získa titul, ktoré kluby si budúcu sezónu zahrajú európske poháre, ale aj kto najlepšiu ligu sveta opustí. Máme sa na čo tešiť.

Vonku sa k slovu dostáva jar a na rad prichádzajú slnečné dni, dobrá nálada a bezstarostné chvíle plné oddychu. To ale neplatí pre hráčov a manažérov klubov anglickej Premier League. Na nich naopak čakajú týždne tuhých bojov, jazda na horskej dráhe emócií a nervy až do posledného hvizdu. Dôvod? Nevídane vyrovnaný boj o titul, európske poháre ale aj o záchranu prvoligovej príslušnosti pre budúcu sezónu. Dych vyrážajúci záver najlepšej ligy sveta môžete sledovať iba na CANAL+ Sport.

Najväčšia pozornosť fanúšikov sa logicky upiera na boj o titul. Zatiaľ čo Arsenal doteraz prechádzal súťažou s veľkým sebavedomím a väčšinu zápasov zaslúžene kontroloval, v posledných stretnutiach ako by zverenci trénera Artetu stratili pevnú pôdu pod nohami. Niet sa čomu diviť, káder je mladý a chýbajú mu skúsenosti s najvypätejšími momentmi. Potrebnou dávkou znalostí o tom, ako sa vyhráva titul naopak disponujú futbalisti Manchestru City. Guardiolov tím sa mohutne nadychuje k záverečnému šprintu. O tom, kto nakoniec pozdvihne trofej pre víťaza Premier League, výrazne napovie vzájomné stretnutie prvých dvoch tímov tabuľky, ktoré sa uskutočnilo vstredu 26. apríla.

Zaujímavý je aj boj o európske poháre. Do prestížnej Ligy majstrov idú prvé štyri mužstvá a o posledné postupové miesto sa teoreticky môže biť hneď päť tímov. Najlepšie je na tom Newcastle, v tesnom závese však stoja Tottenham, Aston Villa alebo Brighton. O účasti v milionárskej súťaži sníva aj Liverpool, ktorý v uplynulých zápasoch nabral slušnú formu. Pre Brighton s Villans by však bola úspechom aj účasť v Európskej lige, ktorú zaisťuje piate miesto.

Že ste tento rok v spojitosti s Premier League nepočuli o pokojnom strede tabuľky? Nie je sa čomu diviť, nič také totiž neexistuje. Všetky tímy od 12. miesta nižšie sú svojím spôsobom namočené do bojov o udržanie. Stačia dve prehry po sebe a ste na uterák, víťazstvo vás naopak vystrelí do relatívneho, hoci krátkodobého, bezpečia. O tom, že podobnú situáciu nikdy nezažil, sa v exkluzívnom rozhovore pre CANAL+ Sport rozhovoril aj skúsený útočník Danny Ings, toho času v službách zostupom ohrozeného West Hamu. Svoje by mohli rozprávať aj v Crystal Palace, ktoré vedie za senzačným vzostupom zaslúžilý manažér Roy Hodgson, ktorý sa v sedemdesiatich piatich rokoch vrátil z futbalového dôchodku, aby londýnsky klub zachránil.
 
Či už ide o mladých hráčov Arsenalu, alebo skúseného manažéra Palace, záver sezóny si nevyberá a podrobne otestuje každého, kto chce v Premier League uspieť. No a vám nezostáva, než sa pohodlne usadiť a poriadne si užiť dych vyrážajúci vrchol aktuálneho ročníka. Spoločne s CANAL+ Sport môžete byť pri tom!

Premier League

Šport
Foto CANAL+

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC