Šport

Ktoré ročné obdobie Premier League máte najradšej?

Premier League – programy z anglickej futbalovej súťaže
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na Skylink Live TV Sledovať

Najvyššia anglická futbalová súťaž sa hrá od augusta do mája. Každý mesiac ponúka niečo iné s ohľadom na počasie aj rozohranosť tímov. Január je jedným z najnabitejších, kde niektorým mužstvám dôjde nečakane dych, ale iné začnú pre zmenu prekvapivo žiariť. 

Na Premier League je sympatické množstvo vecí, ale jednou z najmilších je dĺžka ročníka, ktorý v dobrom slova zmysle zaberie 10 z 12 mesiacov v roku. Najvyššia anglická futbalová súťaž navyše aj v čase, keď sa nehrá, prináša toľko silných a emotívnych príbehov, charitatívnych projektov alebo špekulácií o prestupoch, že sú fanúšikovia „zásobovaní“ v podstate nonstop a skoro si nevšimnú, že sa vlastne nehrá.

Každá časť sezóny má trochu iné kúzlo s prihliadnutím na počasie a nervozitu klubov ohľadom majstrovských či zostupových starostí. Hravý a nádejeplný august je úplne iný ako zachmúrený november s poriadnou dávkou zranení. Sviatočné obdobie, slávny festive period, robí vianočné a novoročné obdobie podstatne znesiteľnejším, pokiaľ práve 2 centimetre čerstvého snehu neparalyzujú Anglicko do tej miery, že kolabuje doprava a odkladajú sa zápasy PL. V marci už ide do tuhého a psychický tlak na veľmi úspešné či veľmi neúspešné celky sa stáva neúnosným. Máj je potom mesiacom príhod, napospol srdcových.

Tohtoročný ročník rozdelili majstrovstvá sveta v Katare na dve polovice, medzi ktorými zívala šesťtýždňová priepasť. Tímy bez členov národných tímov alebo len s malým množstvom reprezentantov ju využili nielen na odpočinok, ale aj na novú prípravu. V prípade tímov typu Nottingham s enormným počtom nových mien v kádri na niečo také čakali ako na zmilovanie. Odpočinuté mužstvo po čerstvej príprave môže byť v januári pre opticky silnejšieho súpera so základnou zostavou plnou „zomletých“ katarských navrátilcov poriadnym orieškom. Tímy s dostatočne širokým kádrom budú mať značnú výhodu. Zabudnite na to, akú dynamiku mala sezóna 2022/23 do polovice novembra. Od Vianoc sa svojím spôsobom začína nanovo.

Januárové aj ďalšie súboje si na CANAL+ Sport budete môcť vychutnať poriadne zblízka. Hneď koncom mesiaca bude Matúš Lukáč komentovať zápasy priamo z Emirates Stadium a Craven Cottage. Reportéri oslovia pri postrannej čiare legendy Premier League a do vysielania sa dostane aj úplne nová relácia PL Memories, v ktorej budú slávni českí a slovenskí futbalisti spomínať na svoje pamätné okamihy v najvyššej anglickej futbalovej lige.

Premier League

Šport
Foto Profimedia.cz
CANAL+ Sport pondelok 9. 1. Moj TV program Satelitná televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televízia: CANAL+, CANAL+ Komplet, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC