Pre deti

Violetta: Telenovela pre mladých

Violetta
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Nekonečné peripetie latinskoamerického dievčaťa hľadajúceho lásku a šťastie obvykle hltajú najmä ženy babičkovského veku. Violetta je ale telenovela pre ich dospievajúce vnučky.

Násťročná Violetta sa práve vrátila z Európy, kde niekoľko rokov žila so svojím otcom, domov do Buenos Aires. Musí sa vysporiadať so stratou priateľov a zžiť sa s novým prostredím, čo nebýva ľahké ani keď s vami práve netrieska puberta. Čo by to však bolo za argentínsku telenovelu, keby nad všetkým neviselo rodinné tajomstvo a nevyhnutnosť osudu.

V našom prípade ide o smrť Violettinej matky pri tragickej dopravnej nehode. Teda nie, že by si dievča nevšimlo, že prišlo o mamu. Jej prísny, ale milujúci otec Germán ale nechce, aby aj Violetta ako ona žila divokým životom hudobnej hviezdy, ktorý podľa neho prispel k predčasnej smrti jeho manželky. Práve jej kariéru v šoubiznise sa preto snaží pred dcérou za každú cenu utajiť, a nemieni dopustiť, aby sa Violetta vydala po stopách svojej matky.


Nezastaviteľná Violetta

Asi netreba zdôrazňovať, že je jeho boj proti Violettinej prirodzenosti vopred stratený. Hudba je jej život a netúži po ničom inom, než vystupovať pred tisíckami fanúšikov. Navyše po mame zdedila neobyčajný talent a nádherný hlas, ktorý skrátka nemôže zapadnúť. V prvej osemdesiatdielnej sérii seriálu sa teda Violetta musela nájsť v novej triede, v ktorej stretla hneď niekoľko spriaznených duší. Hlavne ale išlo o to, obmäkčiť otca, aby prestal stáť v ceste za jej životným snom.

V druhej sérii tak už mala Violetta ruky voľné, aby mohla pracovať na sebe a rozbiehajúcej sa kariére – teda ak sa práve nemusela učiť na písomku. V septembri však na naše obrazovky prichádza dlho očakávaná tretia séria seriálu, v ktorej sa Violetta postupne stáva skutočnou hviezdou. Zatiaľ prvá a jediná latinskoamerická telenovela z produkcie štúdia Walt Disney sa takmer okamžite stala trhákom v krajinách Južnej Ameriky, ale tiež napríklad vo Veľkej Británii a v Taliansku, kde bola najsledovanejším programom na programe Disney Channel.

Odvtedy vyšiel dlhý rad kníh s príbehmi Violetty a osem albumov s pesničkami zo seriálu, z ktorých niektoré to dotiahli aj na platinové – treba podotknúť, že nielen doma v Argentíne. Pred dvoma rokmi na motívy seriálu vznikol tiež úspešný muzikál a vyšla počítačová hra pre dievčatá. Dnes osemnásťročnú Martinu Stroessel vytiahla úloha Violetty do globálnej ligy teenagerských hviezd.

Violetta

Pre deti
Foto Disney
Disney Channel streda 23. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC