Pre deti

Veľké čínske dobrodružstvo

Mulan s rodinným strážnym dráčikom
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Klasické Disneyovky poznáme asi všetci, od Snehulienky cez Popolušku a Levieho kráľa až po Veľkú šestku. Ale staročínsku legendu o statočnej dievčine, ktorá svojou odvahou prevýšila celú armádu, už si vybaví málokto.

Táto viac ako tisíc päťsto rokov stará legenda rozpráva príbeh o nezlomnej odvahe mladej dievčiny, ktorá sa dokázala vyrovnať mužom, len aby ochránila svoju krajinu aj rodinu. Ako hovorí na začiatku filmu cisár: „Jediné zrnko ryže dokáže prevážiť celú misku.“ A týmto zrnkom sa stala mladá a neskrotná Mulan.

Trochu unáhlená, napriek tomu milá mladá dievčina sa má stretnúť so svadobnou dohadzovačkou, aby si mohla nájsť ženícha, pretože len tak zachráni rodinnú česť a nesklame rodičov. Lenže čím viac sa snaží, tým je všetko horšie a schôdzka dopadne katastrofálne. Mulan však netuší, že jej poslanie bude iné, nepôjde o hľadanie ženícha, ale dobrodružnú a nebezpečnú cestu vedúcu k víťazstvu nad kmeňmi Húnov, ktorí v tej dobe ohrozovali Čínu.

Bez kamarátov to nepôjde

Statočné a odhodlané srdce vydá za desiatky vojakov a to Mulanino odvahou priam sála. Ale nebola by to tá pravá rozprávka, keby jej nepomáhali aj kúzelní priatelia. Po boku jej celý čas stojí trochu utáraný rodinný strážny dráčik, duchovia predkov i nezbedný malý cvrček. Táto podarená partička nakoniec pomôže vybojovať v krajine mier a Mulaninej rodine slávu a česť.Animovaná adaptácia legendy sa nesnaží prerozprávať všetko úplne presne. Príbeh je upravený pre malých divákov, ktorí si potom budú pospevovať chytľavé melódie pesničiek a snívať o vzdialenej krajine aj dobrodružstve za Veľkým čínskym múrom.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Mulan

Pre deti
Hodnotenie FDB 80 %
Foto Disney Channel

Réžia Barry Cook, Tony Bancroft

Scénár Rita Hsiao, Chris Sanders, Philip LaZebnik

Dĺžka 88 min.

Disney Channel piatok 1. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC