Pre deti

The Owl House

Seriál pre mládež The Owl House
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Možno máte tiež svoju obľúbenú knižku a snívate o tom, že sa jedného dňa zobudíte a stanete sa súčasťou jej príbehu vo svete plnom úžasných dobrodružstiev.

Šestnásťročná Luz v animovanom seriáli The Owl House snívala o niečom podobnom. Rada čítala fantasy príbehy a predstavovala si, aké by to asi bolo, keby namiesto chodenia do školy mohla objavovať svet plný kúziel a mágie. Znie to možno neuveriteľne, a Luz sa jej prianie naozaj splnilo.

Všetko začalo, keď mala Luz odísť do tábora, pretože mala malér v škole, ale znenazdajky sa objavila sova, schmatla jej obľúbenú knihu a odniesla ju do tajomného domu. V ňom Luz objavila bránu do sveta, o ktorom tak dlho snívala. Dostala sa tak na ostrov vytvorený z pozostatkov mŕtveho Titána. Na ňom vládne Eda, známa po celej krajine ako Sovia pani, a spolu s ňou jej muž, malý a roztomilý démon King. Luz to ale v magickom svete nemá jednoduché, pretože ľudia bez čarodejníckeho nadania tu nie sú vítaní a ostatní sa na nich pozerajú cez prsty. Musí preto svoj pôvod skrývať, aby sa nedostala do nejakej šlamastiky. Ale ako správne tušíte, šlamastikám všemožného druhu sa aj tak nakoniec nevyhne. Luz má však šťastie, pretože jej najlepšími priateľmi nie sú nikto iný ako Eda s Kingom.

Alenka Potterová v Narnii

Asi tak by sa dal celý seriál zhrnúť. Sú tu kúzla, hovoriace bizarné tvory a všetkému vládne kráľovná. Animák je navyše zaujímavý aj tým, že sa nebojí otvárať témy multikultúrnosti a LGBT problematiky. Tým hlavným sú však čarovné dobrodružstvá plné rôznych zakopnutí a napínavých historiek pretkaných mágiou.

The Owl House

Pre deti
Foto Disney Channel
Disney Channel sobota 2. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC