Pre deti

Šliapnite na plyn!

Blesk a Mater
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Majstri animovaných filmov sa vracajú k dnes už osvedčenej klasike – k plechovým hrdinom na štyroch kolesách, ktorí po roku 2006 ovládli kiná po celom svete. Áno, máme na mysli skvelý animák od Disneyho a Pixaru – Autá.

Príbeh bezočivého červeného pretekárskeho auta s menom Blesk asi väčšina malých aj veľkých divákov pozná. Pri ceste na jedny z pretekov sa náš hrdina stratí a ocitne sa v úplnom zapadákove, kdesi uprostred púšte v dedine Motorové chladiče pri legendárnej ceste Route 66. Pretože spácha dopravný priestupok a ešte sa k obyvateľom chová dosť nevyberane, je odsúdený na verejnoprospešné práce. A ako už to tak býva, malé mestečko a miestni sympatickí „plecháči“ urobia s Bleskom divy. Nielenže sa začne zaujímať o druhých a pomáhať ostatným úplne nezištne, ale ešte navyše stretáva skutočnú lásku.

Celkom tradičný príbeh o náprave rozmaznaného mladíka dostal nečakaný šmrnc, keď tvorcovia namiesto ľudských postáv použili autá. Vznikol tak rozprávkový svet, v ktorom nie je núdza o vtipné situácie, romantické chvíľky, ale ani o poriadne napínavé scény. Spolupráca dvoch zrejme najlepších animátorských veľmocí filmového plátna sa ako vždy osvedčila. Všetko je dotiahnuté do detailu a povestné drobné pixarské vtípky ocenia hlavne dospelí.

K najobľúbenejším postavám patrí samozrejme Blesk, ktorý je spočiatku síce dosť namyslený, ale ukáže sa, že mu pod kapotou šliape rýdzi motor, ktorý priateľov nenechá nikdy v štichu. Rovnako tak milá a bystrá Sally sa stala miláčikom hlavne dievčenského publika, ale tou pravou hviezdou, aj keď už trochu zhrdzavenou, sa stal „odťahovák“ Mater, majster v jazde dozadu. Tento dobrosrdečný popleta vás vždy rozosmeje a jednoducho si ho zamilujete od prvej chvíle, rovnako ako celý film.

Zaujímavosť: všetky autá, ktoré sa tu objavia, sú navrhnuté podľa tých skutočných, napríklad Sally je navrhnutá podľa modelu Porsche z roku 2002.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Autá

Pre deti
Hodnotenie FDB 80,1 %
Foto Disney Channel

Réžia John Lasseter, Joe Ranft, Eben Ostby

Scénár John Lasseter, Joe Ranft…

Dĺžka 121 min.

Disney Channel sobota 31. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC