Pre deti

Lemonade Mouth: Ako hviezdy padajú nahor

Lemonade Mouth
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Nejeden teenager sníva o tom, že sa stane hudobnou hviezdou. Pritom v ére internetu je cesta ku sláve kratšia, než kedykoľvek predtým.

Stále je dosť detí a dospievajúcich, ktorí túžia stať sa slávnymi športovcami alebo napríklad vynálezcami. Kariéra v šoubiznise však dnes patrí bezpochyby k najatraktívnejším. Filmové a hudobné hviezdy sú všadeprítomné v médiách i reklame, a mladí ľudia sa s nimi radi identifikujú o to viac, že sú im vďaka internetu nebývalo blízko. 
 
Teenagerské idoly rovnako ako „dospelí“ hudobníci zdieľajú s fanúšikmi na sociálnych sieťach alebo prostredníctvom videí kadejakú maličkosť zo svojho súkromného života. Aj keď v skutočnosti ide väčšinou o dobre premyslený marketing ich nahrávacích spoločností.
 
Ale ak máte dobrý nápad, ktorý zaujme, zaobídete sa aj bez veľkého hudobného vydavateľstva za chrbtom. K svetovej sláve dnes stačí v podstate len počítač a pripojenie k internetu, o čom by mohol rozprávať napríklad dvadsaťročný idol dospievajúcich dievčat Justin Bieber.
 
Hudobne nadaný chlapec vyrastal v chudobných pomeroch v malom meste v kanadskej provincii Ontario. Od malička prejavoval veľké hudobné nadanie, naučil sa hrať na klavír, bicie, gitaru a trúbku. V dvanástich začal nahrávať ním naspievané verzie populárnych pesničiek na portál YouTube. Jeho fanúšikov pribúdalo, než si ho náhodou všimol známy hudobný producent. To bolo pred siedmimi rokmi. Dnes sa darí mnohým internetovým celebritám, ktorých výtvory si pozrú milióny ľudí a ktorí o vstup do sveta hudobného priemyslu ani nestoja. Žijú z podielu na reklame, ktorá na YouTube sprevádza ich videá.
 
Príbehy o nadaní a tvrdej práci, ktorá sa obráti v snovú hudobnú dráhu, prežívajú dospievajúci samozrejme radi aj pred televíznou obrazovkou. Rozjazd hviezdnej kariéry, najlepšie nejakému protivenstvu navzdory, je preto námetom celého radu seriálov a filmov. Mnoho ich vzniklo v produkcii spoločnosti Disney, ktorá tak dala vyrásť hneď niekoľkým teenagerským idolom. Patrí medzi nich aj dvadsaťdvaročná speváčka Bridgit Mendler, ktorá si okrem iného zahrala hlavnú úlohu v Disneyho hudobnom filme Lemonade Mouth. Limonádová pusa, tak si hovorí partia stredoškolákov, ktorí to so svojou kapelou dotiahnu až do slávnej Madison Square Garden.

Lemonade Mouth

Pre deti
Hodnotenie FDB 81.1 %
Foto Disney

Réžia Patricia Riggen

Obsadenie Bridgit Mendler, Christopher McDonald, Chris Brochu, Hayley Kiyoko, Adam Hicks, Tisha Campbell, Naomi Scott

Dĺžka 108 min.

Disney Channel sobota 14. 2. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC