Pre deti

Austin & Ally: Veľké sny násťročných

Austin & Ally
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Filmy a seriály pre teenagerov sú zaujímavou sondou do pohľadu dospievajúcich na svet.

A ustin je extrovertný hudobník vo veku, kedy si mladí ľudia v tuzemsku chodia pre prvý občiansky preukaz. Jeho najlepšia kamarátka je Ally, brilantná, ale plachá skladateľka popových piesní. Austin si tajne požičia jednu z Allyiných piesní, naspieva ju a natočí videoklip, ktorý sa cez noc stane hitom na internete. Z Austina je zrazu hudobná hviezda a nakoniec sa ňou stane aj Ally.
 
Taká je zápletka seriálu z produkcie spoločnosti Disney, ktorý si našiel obrovské fanúšikovské publikum po celom svete. Byť obletovanou hviezdou, ku ktorej vzhliadajú davy, mať slávu a obrovské peniaze – zatiaľ čo dospelý človek si dokáže si predstaviť aj menej oslnivé strany života vo svetle reflektorov, väčšina dospievajúcich nesníva o ničom inom.
 
V Disneyho seriáloch či filmoch začínal celý rad neskorších hviezd šoubiznisu, okrem iného Christina Aquilera, Britney Spears a Justin Timberlake. Ako dvanásť či trinásťroční vystupovali v Mickey Mouse Clube, klasickej popoludňajšej varietnej show pre deti a dospievajúcich, na niekoľko sezón oživenej v polovici deväťdesiatych rokov. Stali sa následne hviezdami popu pre teenagerov, ktorý na prelome milénia zažíval obrovský rozmach. Nakoniec však zo školských čias vyrástli, rovnako ako väčšina ich publika. Ich miesto v srdci teenagerov už dávno obsadili iní, aktuálne napríklad skupina Jonas Brothers a speváčka Demi Lovato, ktorí sa všetci objavia v oboch dieloch hudobnej komédie Camp Rock. Dnes dvadsaťjedenročná Lovato, ktorá už stihla získať jedenásť ocenení Teen Choice Awards a raz MTV Video Music Award, vo filme hrá Mitchie, ktorá chce stráviť leto v prestížnom rockovom tábore. Ľsťou sa do neho nakoniec predsa dostane a padne do oka teenagerskej hviezde Shaneovi. Len prekonať ten strach z vystupovania pred publikom!
 
Nakoniec sa jej to samozrejme podarí – a to je práve tá pridaná hodnota teenagerských hudobných filmov a seriálov, pre väčšinu dospelých skôr neznesiteľných. Mladým ľuďom totiž odovzdávajú veľmi jasný odkaz: aj ty dokážeš čokoľvek, keď len budeš chcieť a náležite na sebe pracovať.
 

Austin & Ally

Pre deti
Hodnotenie FDB 74 %
Foto Disney
Disney Channel piatok 25. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC