Pre deti

Ako chrániť princezné: Kamarátky do dažďa

Ako chrániť princezné
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na Skylink Live TV Sledovať

Demi Lovato a Selena Gomez sú idoly dospievajúcich dievčat po celom svete. Cesta oboch mladých žien show biznisom je pritom zaujímavo prepletená.

Donedávna platili za najlepšie kamarátky, než sa prestali sledovať na sociálnej sieti Twitter. Zdanlivo bezvýznamné gesto samozrejme neuniklo fanúšikom, zvlášť keď ho Lovato podčiarkla veľmi nevyberaným a hneď po zverejnení zmazaným komentárom. „Ľudia sa menia a ich cesty rozchádzajú,“ obhajovala sa neskôr dvadsaťjedenročná speváčka.
 
Obe mladé dámy spolu vystupovali už ako sotva desaťročné v reláciách pre deti, kým sa uchytili v seriáloch a filmoch pre násťročných a následne ako hudobné hviezdy. Aj v dospelosti spolu niekoľkokrát vystupovali a možno sa aj stretávali v rovnakých liečebniach. Tých hlavne Lovato spoznala niekoľko, dlho totiž trpela bulímiou, uchyľovala sa k sebapoškodzovaniu a k drogám. Diva totiž vôbec nemala život ako z farebných časopisov, v ktorých sa dnes objavuje. 
 
V jej dvoch rokoch odišiel od rodiny otec, ktorého takmer nepoznala a ktorý zomrel na rakovinu v roku 2013. Malej Demi sudičky nadelili veľký hudobný talent, v siedmich rokoch sa naučila hrať na klavír a v desiatich na gitaru. V škole však dnešná hviezda nepatrila k najobľúbenejším, kvôli drsnej šikane zo strany spolužiakov na strednej musela byť vyučovaná doma.
 
Rok 2008 znamenal zlom v jej živote, keď vyhrala konkurz do hneď niekoľkých produkcií spoločnosti Disney. Popri menších úlohách v seriáloch pre mladých bola obsadená do hlavnej úlohy v hudobnej komédii Camp Rock, ktorá ju preslávila aj ako speváčku. Ešte to leto vydala prvý zo svojich zatiaľ štyroch albumov, ktorý v Amerike dosiahol na druhé miesto rebríčka predajnosti Billboard 200. O rok neskôr si v teenagerskej komédii Ako chrániť princezné zahrala kráľovskú dcéru v ohrození, ktorá sa uchýli do sveta ľudí. Inkognito žije na farme, kde ju Selena Gomez učí správať sa ako obyčajná puberťáčka.
 
Aj dvadsaťdvaročná Gomez sa stala idolom tínedžerov vďaka Disneymu, keď prerazila v seriáli Kúzelníci z Waverly, vysielanom od roku 2007. Do dnešnej doby účinkovala v dvadsiatke filmov ako Hotel Transylvánia či Spring Breakers. S kapelou Selena Gomez & the Scene natočila tri albumy, než pred rokom a pol vydala svoju prvú sólovú nahrávku. Mladá hviezda má aj vlastnú kolekciu oblečenia pre mladých a parfum.

Ako chrániť princezné

Pre deti
Hodnotenie FDB 66.9 %
Foto Disney

Réžia Allison Liddi-Brown

Obsadenie Tom Verica, Jamie Chung, Demi Lovato, Selena Gomez, Nicholas Braun, Robert Adamson, Samantha Droke

Dĺžka 85 min.

Disney Channel sobota 24. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC