Film / seriál

Vdovy

Vdovy – americký kriminálny thriller
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Podceňovať ženy sa nevypláca. Keď ide o život, dokážu byť vynaliezavejšie a neľútostnejšie než profesionálni zabijaci.

Chicago bolo, je a zrejme bude mesto zasľúbené zločinu. Politici a úrady žijú v symbióze s podsvetím, korupcia, násilie a vraždy sú všadeprítomné. V takomto prostredí môžu prežiť iba drsní chlapi. Alebo – keď na to príde – drsné ženy.

Prežijú len najsilnejší

Úvodná divoká naháňačka polície prenasledujúcej partiu zločincov dáva tušiť, že režisér sa s divákmi ani postavami filmu nehodlá nijako maznať. Proti policajnej presile nemajú zločinci šancu, nakradnuté milióny aj oni sami končia v plameňoch. Kto zostáva sú tri vdovy, ktorým tragická udalosť prevráti svet zo dňa na deň naruby. A aby toho nebolo dosť, jedného dňa zaklope na dvere pôvodný majiteľ ulúpených peňazí. Žiada ich naspäť, a to rýchlo. Mŕtvoly, ktoré zostávajú na jeho ceste ku starostovskému úradu, nenechávajú nikoho na pochybách, že to myslí vážne. Lenže vdovy žiadne peniaze nemajú, manželia im odkázali iba dlhy. Musia sa rozhodnúť – buď budú odovzdane čakať na smrť, alebo sa vzoprú osudu a zachránia seba i svojich blízkych. Lenže jediný spôsob, ako prísť k takému veľkému balíku peňazí, je riskantná lúpež. 

V tomto meste zberáte, čo ste zasiali
Vdovy sú bezpochyby majstrovsky natočený film. Vo svižnom tempe kombinuje prvky akčných gangsteriek s drobnými psychologickými črtami hlavných hrdiniek. Záver je ozdobený nečakanou pointou, z ktorej vysvitá, že veci sú nakoniec vždy inak, než sme si mysleli. Režisér Steve McQueen do filmu obsadil celú plejádu hviezd: klubu vdov kraľuje Viola Davis, jej parťáčkami sú Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez a Carrie Coon, ničomníkov reprezentujú Liam Neeson, Colin Farrell a Robert Duvall.

Steve McQueen

Anglický režisér a scenárista Steve McQueen rozhodne nechrlí jeden film za druhým. Témy aj spôsoby spracovania starostlivo zvažuje. Od začiatku svojej kariéry patrí skôr k filmovým experimentátorom, čo zrejme pramení tiež z jeho záujmu o výtvarné umenie. Známe sú jeho filmy Hlad (2008) alebo Hanba (2011). Celosvetovú divácku pozornosť získal vďaka oscarovému filmu 12 rokov otrokom (2013).

Zaujímavosť

Podľa režiséra Stevea McQueena Colin Farrell (Jack Mulligan) a Robert Duvall (Tom Mulligan) vo väčšine spoločných scén improvizovali.

Vdovy

Film / seriál
Hodnotenie FDB 63,5 % Hodnotenie redakce
Foto Profimedia.cz, FilmBox

Réžia Steve McQueen

Scénár Gillian Flynn, Steve McQueen

Obsadenie Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Liam Neeson, Colin Farrell, Daniel Kaluuya, Liam Neeson

Dĺžka 129 min.

Rok 2018

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC