Film / seriál

V svorke

V svorke
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Život v  divočine dokáže byť poriadne drsný, zvieratá preto musia perfektne ovládať najrôznejšie taktiky. Ako, kde a kedy sa ich učia?

Už od narodenia získavame nové a nové skúsenosti. Najskôr všetko odkukávame od svojich rodičov, napodobňujeme ich, opakujeme po nich prvé slová a až neskôr prichádza sofistikované vzdelávanie v školách. Zvieratá to majú oproti nám oveľa ťažšie. Síce sa zo začiatku tiež všeličo naučia hlavne pozorovaním rodičov, ale žiadna ďalšia školská dochádzka, kde by si rozširovali svoje obzory, ich nečaká. Navyše si musia už ako drobci dávať pozor, aby sa nestali korisťou dospelých predátorov. A je jedno, či sú to mláďatá povestných kráľov zvierat alebo roztomilých surikát.

Dokumentárny seriál V svorke vám predstaví niekoľko zvieracích spoločenstiev, kde si do pomyselných školských lavíc divočiny sadajú mláďatá hneď po narodení. Napríklad pre vlky je toto „vzdelanie“ nenahraditeľné. Lovia v svorke, a veľmi často si tak trúfnu na oveľa väčšie zviera, než sú oni sami. Organizovanosť, zohratosť a presnosť sú pre nich veľmi dôležité a mláďatá sa všetko musia naučiť pomerne rýchlo. Ani pod morskou hladinou nie je o rôzne taktiky núdza. Vedeli ste, že aj delfíny lovia v skupinách? Nielen o nich bude ďalší skvelý seriál z produkcie National Geographic.

V svorke

Film / seriál
Foto Profimedia.cz
National Geographic Wild HD sobota 16. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC