Film / seriál

Stará láska nehrdzavie

Plagát filmu Problémy v raji
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Žiadne manželstvo nie je bez mráčika a s pribúdajúcim vekom pribúda tiež oblačnosť. Aj preto sa štyri spriatelené páry rozhodnú odísť spoločne na tematický zájazd, kde je šanca dať si vzťahy do poriadku.

Mráčiky, tentoraz tie skutočné, tam príliš nehrozia: destináciou je luxusný rezort Eden na tropickom ostrove v Pacifiku, kde býva nebo ako vymetené. Námet napísali predstavitelia hlavných úloh Vince Vaughn a Jon Favreau údajne preto, aby sa „normálni ľudia s obyčajnými problémami preniesli do výnimočného prostredia“. A osmička postáv skutočne pôsobí ako týpci odvedľa, teda ak by ste žili v Spojených štátoch.

Dave predáva videohru Guitar Hero, jeho žena Ronnie je v domácnosti, majú dve deti a žijú na predmestí Chicaga v zúfalom stereotype. Joey a Lucy sú spolu od strednej školy a plánujú sa rozviesť, akonáhle ich dcéra odíde na vysokú. Shaneovi sa manželstvo už rozpadlo, a tak si nabalil dievčinu, ktorá by mohla byť jeho dcérou. Len Jason so Cynthiou majú, zdá sa, idylické partnerstvo – lenže zdanie klame. Ich vzťah trpí najmä tým, že nemôžu počať dieťa. Vyrazia na manželskú terapiu do tichomorského raja a v rámci skupinovej zľavy vezmú svojich priateľov so sebou. Tí príliš nadšení nie sú, a majú prečo: oproti sľubom Jasona so Cynthiou terapia nie je dobrovoľná, ale povinná pre každého zadaného, kto do Edenu vkročí – zatiaľ čo singles si užívajú v inej časti ostrova.

Problémy v raji sú oddychová komediálna jednohubka postavená na vtipných skečoch a nekomplikovanom posolstve, že pravá láska prekoná všetky úskalia. Okrem predstaviteľov hlavných úloh (ďalej napríklad Jason Bateman či Kristen Bell) si svoju postavu bláznivého terapeuta užil Jean Reno, mužskú časť publika potom bude v snoch strašiť slizký tréner jogy Salvadore (Carlos Ponce). Zážitok dokresľuje príjemný letný soundtrack, na exotické lokácie sa dobre pozerá... Skrátka príjemné predstavenie, ktoré ukráti dni, kedy vonku môže byť stále ešte trochu sychravo.

Verdikt: Nekomplikovaná romantická komédia poteší vtipnými skečmi a exotickými lokáciami. Ak pri spoločnom sledovaní pomôže utužiť nejaký partnerský vzťah, tým lepšie.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Problémy v raji

Film / seriál
Hodnotenie FDB 63 %
Foto FilmBox

Réžia Peter Billingsley

Scénár Jon Favreau a Dana Fox

Obsadenie Vince Vaughn, Jason Bateman, Faizon Love, Jon Favreau, Malin Akerman, Kristen Bell, Kristin Davis

Dĺžka 113 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC