Film / seriál

Snehulienka a lovec: Snehulienka s mečom v ruke

Snehulienka a lovec
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Klasické rozprávky vo fantasy či dokonca hororovom rúchu frčia. Moderným adaptáciám sa nevyhla ani Snehulienka.

Mocná čarodejnica Ravenna v podaní diabolskej Charlize Theron si kúzlami získala srdce kráľa prosperujúcej krajiny. Čerstvý vdovec nechal vystrojiť svadbu, po ktorej ho ale Ravenna zavraždila, aby si privlastnila trón. Posadnutá krásou vysáva mladosť z dievčat, ktoré v kráľovstve žijú, pričom podľa kúzelného zrkadla ju môže zastaviť Snehulienka, ktorú hrá Kristen Stewart. 
Dievča však stihlo utiecť do Temného lesa, odkiaľ sa ešte nikto živý nevrátil. Aby si mohla byť smrťou sokyne istá, najme si kráľovná odvážneho lovca, ktorý ju má vystopovať a priviesť späť. Že ale všetko dobre skončí, sa v rozprávke rozumie samo sebou. Preto môžeme prezradiť, že sa lovec nakoniec pridá na Snehulienkinu stranu, ktorá si však trochu prekvapivo navlečie brnenie, aby sa zlej kráľovnej postavila na čele armády.

Rozprávky pre dospelých

Snehulienka a lovec režiséra Ruperta Sandersa samozrejme nie je prvou modernou adaptáciou tejto klasickej rozprávky. Do kulís pripomínajúcich osemnáste storočie ju preniesol režisér Tarzom Singh, ktorý v roku 2012 do roly zlej kráľovnej obsadil Juliu Roberts. Rovnakú úlohu si v roku 1997 zahrala Sigourney Weaver v hororovom spracovaní, ktoré rozhodne nie je vhodné pre deti.
Temná atmosféra rozprávkam každopádne pristane. Ostatne po úspechu Kliatby bratov Grimmovcov režiséra Terryho Gilliama, ktorá sa v roku 2005 natáčala v Barrandovských ateliéroch, sa s podobnými filmami tak trochu roztrhlo vrece. Patrí medzi ne napríklad akčná hororová komédia Janko a Marienka: Lovci čarodejníc (2013), ktorej pokračovanie sa má ešte tento rok dostať do kín.
To Jack zabijak obrov z roku 2013 či vlaňajšia Vládkyňa zla si z klasických rozprávok neberú len postavy, ale pôvodných predlôh sa snažia do určitej miery držať. Nanajvýš ich rozvíjajú napríklad zmenou perspektívy, ako posledný menovaný trhák od štúdia Disney. Jeho hlavnou postavou je Angelina Jolie ako traumatizovaná kráľovná, ktorá si za cieľ svojej pomsty zvolila Šípkovú Ruženku.
Aj Snehulienky a lovca sa už pripravuje pokračovanie. V jednej z hlavných úloh sa opäť objaví Kristen Stewart, režírovať ho ale nebude Rupert Sanders. To vďaka afére mladej herečky a ženatého štyridsiatnika, ktorá v čase natáčania prvého filmu hýbala svetovým bulvárom.

Snehulienka a lovec

Film / seriál
Hodnotenie FDB 74 %
Foto FilmBox

Réžia Rupert Sanders

Obsadenie Chris Hemsworth, Charlize Theron, Ian McShane, Kristen Stewart, Toby Jones, Nick Frost, Sam Claflin

Dĺžka 128 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC