Film / seriál

Pohliadni a zomri

Smrtiaca krása – americká romantická komédia
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

V inteligentnej tragikomickej romantike padne mŕtvy k zemi každý, kto uvidí Maxovu tvár. To nie je práve ideálne, keď si chcete nájsť babu.

Vo filme Smrtiaca krása stojí Max (Brandon Flynn) na moste a chystá sa skočiť, keď okolo prechádza Alex (Julia Goldani Telles) a poradí mu, že by vedela o vyššom moste... Do takej baby by sa v ten moment zamiloval snáď každý. Max samozrejme nie je výnimkou, lenže všetko má jeden veľký háčik, nikdy jej nemôže ukázať svoju tvár. Už keď sa narodil, odporúčal na večnosť všetkých na pôrodnej sále, okrem svojich rodičov, samozrejme. Prišiel na svet s vražedne krásnou tvárou, preto chodí obviazaný a so slnečnými okuliarmi.

Naivné, ale božské

Určite je vám jasné, ako tento film skončí (buď happy endom, alebo tragédiou, ale prečo spoilovať). Napriek tomu vás vtiahne do deja. Civilne natočená romantika v jesennej krajine bez ohňostrojov, večierkov, honosných svadieb alebo hviezdnych hollywoodskych mien je príjemným filmovým osviežením. Maxov príbeh je vlastne akousi metaforou dospievania, kedy sa teenageri aj na prahu dospelosti stále cítia osamelí, nepochopení, vyčlenení zo spoločnosti. Max vlastne nikdy nemal šancu ukázať, kým naozaj je, a tým nemyslíme len jeho tvár. Kvôli obväzom a okuliarom si ho ostatní buď doberajú, alebo sa ho boja. A nikoho nezaujíma, čo si myslí, čo má rád, čo ho baví, čo by si prial.

Chcete mi povedať, že zabíjate ľudí svojou tvárou?

Navyše o predstaviteľoch ústrednej dvojice, Brandonovi Flynnovi a Julii Goldani Telles, určite ešte budeme počuť. Predovšetkým Telles (asi preto, že jej je vidieť oveľa viac do tváre) ukazuje od prvej minúty svoj herecký talent. V úlohe Alex je tak akurát sarkastická, tak akurát vtipná aj tak akurát romantická. A tiež je strašne zvedavá. Chce Maxa naozaj spoznať a vy budete zvedaví s ňou, pretože viete, že len tak sa dozviete viac než len, že pohľad na jeho tvár zabíja. Chémia medzi týmito hercami funguje na jednotku, a to celému filmu rozhodne prospieva.

Smrtiaca krása je tak trochu naivný romantický film, ale je plný vtipných hlášok a scén a skvelého vizuálu – klobúk dolu pred kameramanom Damianom Horanom. Kto sa chce zababušiť do deky a užiť si pokojnú jeseň, nech mrkne na túto pohodovku.

Smrtiaca krása

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto FilmBox Premium

Réžia Kellen Moore

Scénár Kellen Moore

Obsadenie Brandon Flynn, Julia Goldani Telles, Ki-hong Lee, Annie Mumolo, Peter Scolari, Lindsay Mushett, Tom Proctor, Priscilla Lopez, Monique Kim, Susan Berger

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC