Film / seriál

Raňajky urobili z mafiánskej série hit!

Mister Mayfair – kriminálny seriál
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Mister Mayfair, to je obrazovo a hudobne opojný, navyše zábavný výlet do čias, keď mafiáni mali štýl. A diali sa okolo nich nevídané veci!

Ale pozor, toto mal byť pôvodne úplne iný seriál! Nie, že by sa menili hlavné úlohy, a tiež s pôsobivým londýnskym klubom, v ktorom sa dosť podstatného odohráva, sa počítalo od začiatku. Ale že sa bude spievať a tancovať a dej začne prepletať humor? Znie to neuveriteľne, ale toto rozhodnutie padlo až po začiatku nakrúcania.

Konkrétne vo chvíli, keď asi po týždni prišla na rad scéna s raňajkami. „Tá scéna bola nudná. Sedel som s rekvizitárom Fredericom a... nikdy na to nezabudnem. Povedal mi: Na raňajky mala byť slanina, ale žiadnu sme nezohnali. Mohli by sme tam dať cereálie s mliekom... Ja som ho počúval a zrazu sa mi niečo preplo v hlave. A povedal som: Kašleme na raňajky! Bude sa tancovať! Všetci sa na mňa pozreli, o čom to preboha hovorím? Šiel som za hercami a povedal som im: Už žiadne raňajky. Pôjdete za kuchynskú linku a budete sa baviť. Budete tancovať na našu titulnú pesničku. Najskôr si mysleli, že som sa zbláznil, že mi preskočilo. Ale urobili sme to. A od tej chvíle sme filozofiu celého natáčania úplne zmenili. Pretože len čo som tie zábery uvidel, pochopil som, že sme našli srdce Mistera Mayfair,“ rozpráva unikátny príbeh seriálu jeho režisér Philippe Martinez.

Dôchodok? Nie, divoká jazda

Seriál dostal nielen nový smer, ale aj štýl a atmosféru. V tej sa ako ryba vo vode pohybuje herecká hviezda Armand Assante ako šarmantný starosvetský gentleman Max, ktorý roky patril do čela newyorského podsvetia. Zločinu dal ale na dôchodok zbohom, a pretože chcel za minulosťou urobiť hrubú čiaru, presťahoval sa do Londýna a splnil si dlhoročný sen – kúpil hudobný klub.

Lenže netrvá dlho a pre Maxa začína byť život náročný aj v meste nad Temžou – ani nie tak vo chvíli, keď z neba spadne jeho vnučka, o ktorej doteraz nemal tušenie, ale keď sa pred vchodom do jeho klubu objavia bývalí „kolegovia“ zo zámoria a tiež sa nechtiac zapletie s ruskou mafiou…

Prestaň strieľať! Veď môžeš niekoho zabiť!

„Max je renesančný muž, aj v pokročilejšom veku zostáva výraznou osobnosťou. Potom, čo opustil New York, sa snaží usadiť v londýnskej štvrti Mayfair, kde chce stráviť posledné desaťročia svojho života. Jeho hudobný klub sa rýchlo stane vyhláseným, navyše sa obklopuje zaujímavými a talentovanými ľuďmi. Lenže, ako sa čoskoro ukáže, svojej minulosti len tak neutečie. Keď ho dostihne, začína pre Maxa divoká jazda. Čaká ho nečakaná a vášnivá romanca, ale aj smrteľné nebezpečenstvo a množstvo akcie,“ opisuje predstaviteľ hlavnej úlohy Armand Assante.

Unesení hudbou

Assante, rovnako ako ostatní herci, bol z otočenia štýlového kormidla seriálu nadšený. „Vyrastal som v umeleckom svete, zamlada som sa hudbou dokonca živil ako bubeník a spevák v kapele. Desať rokov som hral v divadle, účinkoval som aj v niekoľkých muzikáloch. Veľmi som si preto začiatkom deväťdesiatych rokov užíval prácu na filme Mambo Kings plnom hudby a tanca. A podobným projektom je Mister Mayfair. Verím tomu, že diváci budú tiež unesení skvelou hudbou, ktorá v seriáli hrá jednu z hlavných úloh,“ hovorí herecký bard.

Armand Assante (* 4. októbra 1949)

Pre úlohy džentlmenov i gangstrov sa snáď 4. októbra 1949 v New Yorku narodil – zahral si ich už nespočetné množstvo. Už vo veku dvadsaťjeden rokov hral stabilne v dvoch televíznych seriáloch. Úspech na plátne mu priniesla komédia Vojačka Benjaminová (1980), v ktorej si zahral po boku Goldie Hawn. Odvtedy sme mohli Assanta vidieť vo viac ako sto filmoch, vrátane 1492: Dobytie raja alebo Americký gangster, alebo v dvadsiatke seriálov, zahŕňajúcej aj legendárnu Pohotovosť.

Video o natáčaní seriálu môžete sledovať zde.

Mister Mayfair

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto FilmBox Premium

Réžia Philippe Martinez

Obsadenie Steven Bauer, Armand Assante, Nathalie Cox, Grant Crookes, Ken Davitian, Tina Louise Owens, Russ Bain, Ann Ogbomo…

Dĺžka 5 × 40 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC