Film / seriál

Paříž 36

Paríž 36 – hudobná melodráma
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Family na Skylink Live TV Sledovať

Film, v ktorom si Praha zahrala Paríž, Kad Merad kabaretného showmana a Pierre Richard čudáckeho skladateľa šansónov.

Francúzsky režisér Christophe Barratier má slabosť pre staré časy, presnejšie pre prvú polovicu dvadsiateho storočia. Sem totiž umiestnil dej hneď troch svojich filmov – svoju slávnu prvotinu Slávici v klietke, podarený remake nestarnúcej Gombíkovej vojny i horkosladkú drámu Paríž 36.

V poslednom menovanom rozpráva o nesúrodej trojici priateľov, ktorí sa na jednom z robotníckych predmestí Paríža rozhodnú obnoviť zaniknutý kabaret Chansonia. Stačí prísť s muzikálovým trhákom a všetci budú môcť ísť k moru – kulisák Pigoil, ktorý sa topí v dlhoch, alkohole i smútku po milovanom synovi, osvetľovač a ľavicový radikál Milou zamilovaný do speváckej hviezdičky Douce i nosič reklamy Jacky, imitátor bez schopnosti kohokoľvek imitovať. Problém je, že nemajú peniaze, účinkujúcich ani čas. Na chrbát im navyše dýcha gangsterský realitný magnát, existenčné problémy aj rozbúrená doba, v ktorej strety medzi ľavicou a fašistami naberajú na sile. Ak máte slabosť pre kabaret, skvelú muziku a tanec, a predovšetkým pre plnokrvné ľudské príbehy, v ktorých sa snúbi tragédia i humor, zúfalstvo s nádejou a víťazstvo s prehrami, je Paríž 36 tým pravým filmom pre vás.  

Paříž 36

Film / seriál
Hodnotenie FDB 68,8 % Hodnotenie redakce
Foto FilmBox Family

Réžia Christophe Barratier

Obsadenie Pierre Richard, Gérard Jugnot, Clovis Cornillac, Maxence Perrin, Kad Merad, Bernard-Pierre Donnadieu, François Morel

Dĺžka 120 min.

Rok 2008

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC