Film / seriál

Najkrajší darček

Anglická komédia Otcovo rande
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Film Otcovo rande sa podľa všetkého tvári ako romantická vianočná komédia, ale ukrýva sa v ňom oveľa viac. Šestnásťročná Jules (Olivia-Mai Barrett) sa po dvoch rokoch rozhodne, že je čas, aby sa jej otec dostal z depresie do formy a zase začal randiť. Pred dvoma rokmi Jules prišla o mamu a jej otec David (Jeremy Piven) o manželku. Trúchlenia už vraj bolo dosť a je treba začať žiť. David totiž väčšinu času trávi v práci, aby nemusel myslieť na svoju ženu, a pri tom sa urputne snaží vychádzať so svojou dcérou čo najlepšie. Lenže skúste vychádzať so šestnásťročnou babou…

Obaja sa majú nesmierne radi, zároveň si však až zúfalo nerozumejú. Jules sa preto rozhodne, že im doma chýba žena – otec by mohol byť zase šťastný a ona by sa mala s kým porozprávať. So svojou najlepšou kamarátkou Em (Hadar Cats) vymyslia prostý plán, vytvoria Davidovi profil na zoznamke a začnú mu dohadzovať potenciálne „nevesty“.

Rodinná melodráma vo vianočných kulisách

Scenáristi Brian Marchetti, Jack Marchetti a Toby Torlesse spočiatku hrajú s osvedčenými tónmi. David je sympatický štyridsiatnik, Jules je trochu drzá (kto nebol v šestnástich drzý), ale milá baba a spoločne sa snažia dať si životy zase do poriadku. Lenže ono to nie je také jednoduché. Za všetkými roztomilými scénami s nevydarenými schôdzkami – raz sa David stretne doslova s obryňou, inokedy mu dievčatá dohodia mladučkú naivku – je ukryté veľké trápenie. David svoj smútok utápa v práci a Jules v zdanlivej rozjarenosti a pubertálnej revolte. Pravda je ale taká, že je im obom smutno a vzájomne si nedokážu pomôcť, aj keď by vlastne chceli.

Tie ženy sa za mnou zakrádajú a nútia ma sa pred nimi schovávať!

Otcovo rande je preto citlivým filmom o randení až v druhom, alebo dokonca treťom pláne. Predovšetkým je o vzťahu otca a dcéry, ktorí si k sebe veľmi pomaly a často dosť netypicky hľadajú cestu. A tiež je tu podstatná linka venovaná priateľstvu. Možno to bude trochu prekvapivé, ale David sa nezveruje s problémami nejakému kamošovi z kancľa večer v bare, ale oveľa radšej sa stretne pri večeri so svojou bývalou priateľkou, dnes už mamou dvoch detí, Sarah (Joely Richardson). Tá vnáša do filmu aj trochu sarkazmu a odľahčeného humoru ako životom „otlčená“ žena. Ale pozor, nie je to žiadna chudera, ktorá len čaká, že sa k nej David vráti. Je to správna ženská a kamarátka, ktorú by sme občas potrebovali všetci.

Predsa len je Otcovo rande vianočne ladený film, takže o kúzelnú atmosféru plnú svetielok a vianočných dekorácií neprídete. A kto vie, možno David aj Jules nájdu konečne lásku. Toto sa proste podarilo.

Otcovo rande dokazuje, že aj vianočná romantika môže byť inteligentná, nielen presladené nič. Briti tieto náladovky jednoducho vedia.

Jeremy Piven

Jeremy Piven je síce Američan, ale do britskej romantiky úplne presne zapadol. Patrí k pomerne obľúbeným seriálovým hercom, naposledy ujal úlohy v seriáli Wisdom of the Crowd. V rokoch 2013 až 2016 hral postavu Harryho Gordona Selfridgea v úspešnom seriáli Pán Selfridge. Seriáloví fanúšikovia ho však poznajú hlavne ako Ariho Golda zo seriálu Vincentov svet a Piven za rolu v ňom získal tri ceny Emmy a Zlatý glóbus.

Zaujímavosť

Joely Richardson sa pri práci na tomto filme opäť stretla s producentmi Philippem Martinezom a Alanom Lathamom, s ktorými predtým pracovala na filme Shoreditch (2003).

Pozrite si aj

Sviatočné rande 

Ďalší romantický hit je nielen o Vianociach. Dvaja vzťahoví smoliari v podaní očarujúcej Emmy Roberts a austrálskeho krásavca Luka Braceyho sa dohodnú, že každý sviatok pôjdu spoločne na rande, aby predišli trápnym situáciám, keď dorazia na akciu bez sprievodu. Rok utečie ako voda a sú tu Vianoce, ako to asi dopadne?

Last Christmas

Kate (Emilia Clarke) je snáď ešte zúfalejšia ako Bridget Jonesová, navyše pracuje v obchode s vianočným tovarom a jedinú pieseň, ktorú si je schopná vybaviť, je Last Christmas od Georgea Michaela. Našťastie aj na ňu čaká krásavec, ktorý obmäkčí jej srdce a prelomí jej večnú smolu.

Otcovo rande

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto FilmBox Premium, Profimedia.cz

Réžia Mick Davis

Scénár Toby Torlesse, Brian Marchetti…

Obsadenie Joely Richardson, Jeremy Piven, Anna Walton, Nathalie Cox, Roger Ashton­‑Griffiths, Olivia-Mai Barrett, Grant Crookes, Tina Louise Owens…

Dĺžka 91 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC