Film / seriál

Prajete si alibi?

Alibi na mieru – bláznivá francúzska komédia
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Každý z nás občas potrebuje alibi, a to nemusí ísť o zločin. Pokiaľ má byť perfektné, chce to profíkov.

Bláznivá francúzska komédia Alibi na mieru potvrdzuje príslovie, že lož má krátke nohy. Grégory (Philippe Lacheau) je mladý, sympatický muž, ktorý vykonáva prazvláštnu živnosť. Jeho agentúra zabezpečuje klientom dokonalé alibi. Potrebujete sa vyhnúť nudnej rodinnej večeri, pretože chcete ísť s kamošmi na futbal? Žiadny problém, Grégory to zariadi. Vyhrali ste v lotérii balík, ale hodláte si ho užiť bez manželky? V pohode. Zobudíte sa ráno v cudzej posteli s neznámou kráskou a na mobile sa hromadia snúbenicine zúrivé správy, kde sakra ste? Nepanikárte, Grégoryho partia všetko zorganizuje tak, že sa nielen stanete hrdinom dňa, ale navrch sa vám podvedená snúbenica ospravedlní za svoje hlúpe podozrenia. Skrátka s agentúrou Alibi na mieru si môžete užívať radosti života bezstarostne, naplno a bez obvyklých následkov. A prečo to Grégory robí? Len pre dobro ľudstva. Ako malý zažil škaredú traumu, keď sa jeho rodičia v dôsledku prevalenej nevery rozviedli. Keby jeho otec vedel lepšie zatĺkať, mohlo všetko dopadnúť inak. Tak prečo nepomôcť ostatným vyhnúť sa tejto bolestnej skúsenosti, a ešte na tom zarobiť?

Vieš, v čom je háčik? Nevieš klamať

Výrobca alibi potrebuje alibi

Lenže aj schopnosti pohotového a nápaditého Grégoryho majú svoje medze. Najmä potom, čo sa zhodou okolností zamiluje do krásnej Florence – dcéry vlastného klienta, pre ktorého zálety práve vytvára rafinovanú kryciu legendu. A keď rad bizarných náhod zvedie záletného otca s milenkou, Florence s matkou i Grégorym pod strechu jedného hotela, veci sa začnú komplikovať nad únosnú hranicu. Obstojí Grégoryho vlastné alibi pred absolútne pravdovravnou Florence? Reťaz stále neuveriteľnejších lží speje neodvratne do finále.

Precvičte si bránice

Bláznivé komédie majú Francúzi v krvi. Philippe Lacheau ako režisér, scenárista i herec v jednej osobe je toho dôkazom. Pri jeho sviežej oddychovke budete tŕpnuť úzkosťou, kedy sa Grégoryho lži prevalia, a zároveň sa kráľovsky baviť nad nekonečným sledom šialených situácií, gagov a vtipov. Kam sa hrabú americkí Fotri lotri. To, čo predvádza Grégory a jeho (snáď) budúci svokor, by ani tí najlepší kreatívci v jeho továrni na lži nevymysleli. K letu jednoducho patrí zábava, takže aj Alibi na mieru.

Zaujímavosť

V českej distribúcii sa pôvodne v preklade film volal Alibi na míru, ale zhodou okolností tento názov už niesol vznikajúci seriál, a tak bol distribútor nútený po súdnom spore zmeniť český názov filmu na Alibi na klíč.

Philippe Lacheau

Populárny francúzsky herec Philippe Lacheau je považovaný za všestranného umelca, ktorý sa presadil predovšetkým ako tvorca bláznivých rodinných komédií. Na plátnach kín sa objavil prvýkrát v roku 2010 v komédii (K)Lamač sŕdc, neskôr už väčšinou vo svojich autorských projektoch ako Babysitting (2014), Alibi na mieru (2017) alebo Nicky Larson: Agent amatér (2018). Tento charizmatický štyridsiatnik proste miluje zábavu a najväčšiu radosť mu robí baviť divákov.

Alibi na mieru

Film / seriál
Hodnotenie FDB 77,6 % Hodnotenie redakce
Foto FilmBox Premium

Réžia Philippe Lacheau

Scénár Julien Arruti, Philippe Lacheau…

Obsadenie Philippe Lacheau, Julien Arruti, Tarek Boudali, Elodie Fontan, Nathalie Baye, Didier Bourdon, Nawell Madani

Dĺžka 91 min.

Rok 2017

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC