Film / seriál

Miesto pre život

Mare z Easttownu – kriminálna miniséria
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Hviezdna Kate Winslet v zbrusu novej minisérii Mare z Easttownu dokazuje, že je herečkou s talentom od pána boha.

Mare Sheehan v podaní Kate Winslet je detektívkou v zapadnutom malomeste kdesi v Pensylvánii. Plná pochýb o samej sebe a svojich schopnostiach je postavená pred úlohu vyriešiť zmiznutie miestneho dievčaťa, neskôr vraždu ďalšej dievčiny.

Život je trpký

Mare sa doslova rozpadá život pod rukami. Je to žena stredného veku, ktorá bojuje s vlastnými démonmi i minulosťou. Prišla o syna, manžel ju opustil a vzťah s vlastnou matkou pripomína zákopovú vojnu. Napriek tomu sa snaží vychovávať vnuka a robiť svoju prácu, ako najlepšie vie. Tvrdá k sebe, občas britko ironická, krok za krokom odkrýva tajomstvo oboch prípadov, ktoré spolu nejakým spôsobom súvisia. A nielen to, zdá sa, že zmiznutie a vražda súvisia i s Mareinou minulosťou. Ale ako sa dopátrať pravdy uprostred komunity, ktorá si svoje temné tajomstvá stráži ako oko v hlave? 

Urobiť niečo veľkolepé je preceňované

V hlavnej úlohe Kate Winslet

Hoci by sa mohlo zdať, že námet i atmosféra seriálu sú skôr pochmúrne, v skutočnosti tvorcovia nešetrili humorom. A tiež pivom, ktoré Mare málokedy pustí z ruky. 

Režisér Craig Zobel totiž nakrútil nielen napínavý, ale aj zábavný seriál, ktorý sa od bežných kriminálok v mnohom líši. Napríklad v tom, akú pozornosť venuje privátnej časti života hlavnej hrdinky Mare. A je to zážitok – Kate Winslet totiž stvárnila rolu uťahanej, životom strápenej, napriek tomu však citlivej ženy s takou presvedčivosťou, že jej čoskoro uveríte každé slovo a zabudnete, že detektívku iba hrá.

Kate Winslet & Guy Pearce

Dvojica Kate Winslet a Guy Pearce sa nevidia pred kamerou prvýkrát. Pred viac ako 10 rokmi sa už stretli pri nakrúcaní úspešného seriálu Mildred Pierceová, ktorý tiež produkovala HBO. A že to obom išlo, získali v roku 2011 za svoje herecké výkony ceny Emmy, v roku 2012 potom Kate Winslet pridala ešte cenu Golden Globe v kategórii Najlepšia herečka v minisérii alebo TV filme, Guy sa musel zmieriť len s nomináciou v kategórii Najlepší herec vo vedľajšej úlohe.

Zaujímavosť

Tvorcovia seriálu pochybovali, že hviezda formátu Kate Winslet prijme úlohu Mare. O to viac boli prekvapení, keď sa im ozvala za 24 hodín po odoslaní scenára na jej adresu. Svoj telefonát začala slovami: „Idem do toho!“ 

Nenechajte si ujsť na Skylink Live TV

Krvácajúce srdce (2015)

Drsný film ukazuje, kam až môže človeka zaviesť láska k najbližším. May mala dokonalý život, ale len do chvíle, než prišla jej sestra so svojím čudáckym priateľom. Netrvá to dlho a obom začína ísť o život.

Nezvestná (2007)

Záhadný únos svojej dcéry rieši matka, ktorú prenasledujú vízie miesta, kde má byť jej dcéra uväznená. Svojej intuícii verí, ale uverí jej tiež polícia? Navyše hodiny nemilosrdne tikajú...

Mare z Easttownu

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto HBO

Réžia Craig Zobel

Scénár Brad Ingelsby

Obsadenie Kate Winslet, Guy Pearce, Julianne Nicholson, Jean Smart, Evan Peters, Patrick Murney, Sosie Bacon, David Denman…

Dĺžka 7 × 60 min.

HBO pondelok 19. 4. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC