Film / seriál

Neber božie semeno nadarmo

Kňazove deti – tragikomédia
Skylink Live TV

Sledujte na Film Europe HD na Skylink Live TV Sledovať

Vynikajúca tragikomédia Kňazove deti o mladom farárovi, ktorý sa rozhodne oživiť jeden malý ostrovček v Dalmácii.

Hovorí sa, že ak chcete rozosmiať Boha, máte sa mu zveriť so svojimi plánmi. Mladý kňaz Fabian sa očividne rozhodol Boha rozchechtať na celé nebesá, pretože pomerne radikálne zasiahol do behu vecí na jednom malom ostrovčeku v Stredomorí. Úmrtnosť na ňom totiž bola príliš vysoká a pôrodnosť zase príliš nízka. A tak s božou pomocou a diabolským plánom, plus dvoma nemenej svojráznymi kumpánmi, to Fabian naozaj rozbehol vo veľkom.

Babyboom na balkánsky spôsob

Ako prinútiť ľudí, aby sa milovali a množili? S milovaním problém nie je, ale to druhé už je v dnešnej dobe všemožných druhov antikoncepcií trochu oriešok. Keď je otec Fabian vyslaný na malý ostrov, teší sa na príjemnú službu zbožným farníkom. Lenže veľmi rýchlo pochopí, že ak nechce slúžiť hlavne pohreby a onedlho zostať v mestečku takmer sám, musí vziať veci rýchlo a radikálne do svojich rúk. Najskôr to skúsi s heslom, že aj pápež je proti používaniu kondómov, ale táto priama a jednoduchá kampaň neslávi žiadne úspechy. Stále je častejšie na cintoríne než na svadbách a krstoch.

A tak príde s geniálnym plánom. Zapojí ešte trafikanta, u ktorého si miestni kupujú prezervatívy, a staršieho krajčíra. Začnú nenápadne deflorovať jednotlivé kondómy, a to pomocou šijacích strojov a ostrých ihiel, a milý trafikant ich potom veselo predáva nič netušiacim zákazníkom. Výsledky sa dostavia onedlho. Lenže rôzne nečakané tehotenstvá a náhle svadby na ostrov neprinesú šťastie, ale skôr chaos. Otec Fabian má zrazu práce až nad hlavu, aby udržal svoje ovečky v pokoji.

Zdá sa vám to všetko bizarné? Určite právom, ale tiež je to nesmierne zábavné i milé. Toto je proste Balkán. Tu sa ide do vecí po hlave, srdcom a následky sa riešia až potom. Tento film nemôžete brať vážne, musíte sa len baviť a tiež modliť, aby to otec Fabian všetko zvládol.

Kňazove deti

Film / seriál
Hodnotenie FDB 71,9 % Hodnotenie redakce
Foto Film Europe

Réžia Vinko Brešan

Scénár Mate Matišić, Vinko Brešan

Obsadenie Krešimir Mikić, Marija Škaričić, Jadranka Djokić, Nikša Butijer, Dražen Kuhn, Ivan Brkić, Zdenko Botić

Dĺžka 96 min.

Rok 2013

Film Europe HD sobota 2. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC