Film / seriál

Facebookový krst ohňom

Ľudia, ktorých možná poznáš – americká komédia
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Family na Skylink Live TV Sledovať

Je možné urobiť z neznámeho, tuctového chlapíka hviezdu sociálnych sietí? A ak áno, aké to bude mať pre jeho život následky?

Teraz si si zaobstaral facebook? Tak vitaj v budúcnosti,“ poznamená kráska Tasha po letmom zoznámení s grafikom Jedom v kaviarni. Pre dievča, ktoré pracuje v reklamke, sú totiž sociálne siete denným chlebom, kým fúzatému sympaťákovi – div sa svete – sa doteraz vyhýbali.

Pritom Jed vo svojom newyorskom byte trávi s počítačom celé dni. Za chvíľku vie vyrobiť reklamný billboard, na ktorom vyhladí modelkám vrásky i celulitídu, dokáže pánom zväčšiť objem ich mužstva, vymeniť obyčajnú fotku z domáceho ateliéru za pôsobivú snímku z Karibiku. Je majster vo vytváraní reality, ktorá sa nikdy nestala.

A s takou vyrukuje aj na Facebooku, keď si na ňom po dlhom váhaní založí profil. Jeho fotka s rapperom Usherom, pôsobivá momentka z lasvegaského kasína, sa na Jedovom profile pomaly stáva hitom, Tashu však Jed neoblafne. „Z kedy, že je táto fotka? Z roku 2014? Lenže ty máš na sebe sveter zo zimnej kolekcie roku 2015. Je nemožné, aby k tomu stretnutiu došlo!“ vpáli mu.

Najúprimnejší môžeme byť vtedy, keď si priznáme, že sme klamári. Hastag: pravdivý utorok.

Zároveň si Tasha uvedomí, že Jed je pre ňu čisté plátno, sociálnymi sieťami nepobozkaný chlap, ideálny kandidát na stvorenie úspešného influencera, ktorého by pre svoje kampane v práci tak potrebovala! A tak kým Jed v mnohých veciach zostáva vo svojom bezpečnom staromládeneckom svete a neprestáva dúfať v romantické stretnutie s láskou svojho života, rozhodne sa z neho takého influencera stvoriť!

Baví aj rapper Usher

O tom, že chce film Ľudia, ktorých možno poznáš točiť o fenoméne sociálnych sietí, vedel režisér Sherwin Shilati od začiatku. Ešte pred siedmimi rokmi točil hlavne reklamy, v roku 2017 sa rozhodol vstúpiť na pole strieborného plátna a televízie. Stal sa jedným z režisérov fantasy seriálového hitu Lucifer a taktiež natočil svoj zatiaľ jediný celovečerný film. „S producentmi sme hľadali tému, ktorá by nás bavila. A stále viac sme si uvedomovali, že je to svet sociálnych sietí, ako s nimi pracujeme na každodennej báze aj to, ako sa navzájom ovplyvňujeme,“ zveril sa filmovému webu SAGindie s tým, že keď jeho priateľ, spisovateľ a režisér Michael Mohan prišiel s dobrým námetom, napísal podľa neho scenár. „Chceli sme túto tému preskúmať. A ja som vedel, že ho chcem podať zároveň komediálnym aj dramatickým spôsobom,“ dodal Shilati.

A oboje splnil. Sleduje Jedov vzostup a pád na sociálnych sieťach, aj to, ako po nečakanom stretnutí ovplyvňujú jeho klíčiaci vzťah k niekdajšej stredoškolskej láske Franky. A tiež baví – zábavná je historka, kedy sa Jed a Franky neplánovane stanú účastníkmi únikovej hry, vtipne nechal príbehom preplávať rappera Ushera. „Písal som to pre neho. Vedel som, že chcem niekoho, kto má skvelý dosah na sociálnych sieťach. Okrem toho som veľkým fanúšikom jeho hudby, vyrastal som na nej. Usherovmu manažérovi sa scenár páčil, a odovzdal mu ho, mali sme šťastie,“ rozprával režisér.

Do hlavných úloh obsadil talentovaných, no u nás prakticky neznámych hercov – Jeda si zahral Nick Thune, ktorého filmy sa našim kinám oblúkom vyhýbajú, a pôvabnú dvojicu Halston Sage a Kaily Smith Westbrook – prvá dostala menšie roly v Papierových mestách či fantasy X-Men: Dark Phoenix, druhá sa mihla v komédii Kopačky alebo krimi thrilleri Okamih zlomu.

Nick Thune (* 8. decembra 1979)

Rodák z amerického Seattlu nie je len hercom, ale aj stand-up komikom a hudobníkom. Ostatne kvôli stand-upu sa aj pred rokmi presťahoval do Los Angeles. S gitarou kedysi vystupoval aj vo svojich skečoch, v roku 2010 vydal prvé cédečko s názvom Thick Noon, odvtedy vydal ešte dve – Folk Hero (2014) a Good Guy (2017). V roku 2007 dostal malú rolu v komédii Nabúchaná, jeho ďalšie filmy sa u nás neobjavili. Hranie v nich strieda so seriálmi, hosťoval napríklad v sérii HBO Love Life.

Ľudia, ktorých možná poznáš

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto FilmBox Family, Profimedia.cz

Réžia Sherwin Shilati

Obsadenie Nick Thune, Halston Sage, Kaily Smith Westbrook, Nicholas Rutherford, Carly Chaikin, Gillian Alexy, Ian Harding

Dĺžka 92 min.

Rok 2017

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC