Film / seriál

Chef: Druhú šancu dostaneš len raz

Chef
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Jon Favreau je šéfkuchár, ktorý stratil svoju prácu v špičkovej reštaurácii, zato ale objavil dieru na gastronomickom trhu. Dokáže ju zaplniť a ešte zachrániť rozpadajúcu sa rodinu?

Americký herec, režisér, scenárista, producent a komik Jon Favreau nakrútil klasickú vzťahovú komédiu kríženú s road movie o aproximácii otca a syna prostredníctvom vášne pre varenie. Zhostil sa aj hlavnej postavy skrachovaného šéfkuchára, ktorý si otvorí pojazdné občerstvenie. A sekundujú mu hviezdy prvej veľkosti ako Scarlett Johansson, Dustin Hoffman a Robert Downey Jr.
Nečakajte však bezduchý blockbuster, Chef je skôr nezávislý film. Ale ak ste v Hollywoode obľúbený ako Jon Favreau, tak máte šancu, že vaši kamaráti, ktorí inak berú desať i viac miliónov dolárov za film, s vami točia skoro zadarmo. Na výsledku je v každom zábere vidieť, že Chef nebol natočený, aby zarobil peniaze, ale len z radosti z remesla, či už je ním filmárčina alebo varenie.
Jon Favreau ako poradcu a neskôr producenta najal majiteľa celej flotily pojazdných reštaurácií s fúziou kórejskej a mexickej kuchyne Roya Choia. Ten nielenže vymýšľal menu, ktoré sa vo filme pripravujú, ale Favreau aj chvíľu pracoval v jeho firme, aby si remeslo ohmatal. Choi sa presadil okrem iného vďaka používaniu sociálnych sietí, čo je cesta, ktorou sa vydá aj hlavný hrdina filmu. Chefa sa v každom prípade neodporúča sledovať nalačno, inak po dopozeraní filmu na posedenie vyjete celú chladničku. Rozhodne ide o jeden z najlepších filmov z prostredia gastronómie.

Chef

Film / seriál
Hodnotenie FDB 66.7 %
Foto FilmBox

Réžia Jon Favreau

Obsadenie Jon Favreau, Sofía Vergara, Emjay Anthony, John Leguizamo, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Oliver Platt

Dĺžka 115 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC