Film / seriál

Bourneov odkaz: V stopách agenta bez pamäti

Bourneov odkaz
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Čo robiť, keď vám režisér povie, že s agentom Jasonom Bournom končí, a hlavná hviezda to po ňom zopakuje? Najať na réžiu scenáristu predchádzajúcich dielov a na hranie novú hviezdu. A Bourne môže pokračovať aj bez Bournea.

Agent bez pamäti Jason Bourne bojoval s poriadnymi tajnými službami počas troch filmov, ktoré sa stali hitmi, hlavne tie posledné dva vďaka energickej réžii Paula Greengrassa. Keď on a Matt Damon už chceli skončiť ale producenti série ešte nie, došlo na toto pokračovanie / spin-off. Hlavný hrdina sa už nevolá Bourne, ale Cross, aj on je však elitný a vynaliezavý zabijak a bojuje proti de facto rovnakému nepriateľovi. Čo viac, jeho nebezpečné dobrodružstvo sa odohráva paralelne s dejom Bourneovho ultimáta.  
„Na rozdiel od Bournea Cross od úplného začiatku vie, o čo sa tu hrá. Do programu elitných agentov vstúpil ako bývalý vojak dobrovoľne. Potrebuje ale, aby jeho práca dávala zmysel. Keď ho stratí, musí na to nejako reagovať,“ popisuje svoju postavu Jeremy Renner, ktorý svoj um i fyzičku ukázal už vo vojnovej akcii Smrť čaká všade.
Aby predišla tomu, že Bouneovka bez Bournea stratí nadväznosť na úspešnú trilógiu, angažovala produkcia Tonyho Gilroya, scenáristu všetkých predchádzajúcich dielov. A tentokrát nielen ako autora scenára, ale aj ako režiséra, ostatne na oscarovom titule Michael Clayton ukázal, že mu ide aj táto profesia.  

Bourneov odkaz

Film / seriál
Hodnotenie FDB 71.8 %
Foto FilmBox

Réžia Tony Gilroy

Obsadenie Jeremy Renner, Oscar Isaac, Rachel Weisz, Edward Norton, Scott Glenn, Joan Allen, Eli Harris

Dĺžka 135 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC