Dokument

Zvieracie komandá

Zvieracie komandá
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Zadovážiť si topánky z krokodílej kože a k tomu mať na hrudi prívesok z rohu nosorožca – to sú známky luxusu. Lenže koľko taký luxus stojí prírodu?

Príroda je naozaj mocná čarodejnica a ľudia by si ju mali vážiť a starať sa o ňu. Bohužiaľ však existujú takí, ktorí z nej len ťažia, čím teraz nemyslíme nerasty a drahé kamene. Po celom svete žijú rôzne zvieracie druhy, ktoré nielenže sú chránené, ale hlavne sú pred vyhynutím. Aj napriek tomu bývajú nelegálne lovené a na čiernom trhu na nich pytliaci zarábajú imanie.

Títo pytliaci však nie sú žiadni „zelenáči“, ktorí si vystačia s okom niekde vo vysokej tráve, ide o profesionálov, ktorým sa často dostáva podpory a ochrany z tých najvyšších štátnych miest. Títo šialení zločinci, teroristi alebo diktátori sú pre legislatívu aj spravodlivosť často nepolapiteľní, a tak vyhynutie hrozí čoraz viac druhom zvierat. Vlády a aktivisti bojujúci proti ilegálnemu lovu zvierat preto skúšajú nové taktiky. Ako už to tak býva, zločinci sú vždy o krok napred, a tak sa ochrancovia inšpirovali u tých najpovolanejších, u CIA a zvláštnych kománd. Zaujímavý seriál vám priblíži drsné pytliacke prostredie aj odhodlaných bojovníkov za životy zvierat.

Zvieracie komandá

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 2. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC