Dokument

Zem, náš domov

Dokumentárny seriál Zem, náš domov
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Všade dobre, doma najlepšie. Napadlo vás niekedy, že všetci máme jeden jediný spoločný domov – planétu Zem?

A o ňu by sme sa mali náležite starať. Lenže na to my ľudia často zabúdame a radi sa venujeme radšej sami sebe. Až v situáciách, keď čelíme podobným alebo rovnakým hrozbám naprieč štátmi aj kontinentmi si začíname uvedomovať, aké dôležité je, aby sme sa o našu matičku Zem naozaj starali.

Dokumentárny seriál Zem, náš domov nám práve tento aspekt pripomenie. Po pandémii sa asi všelikto zamyslel, čo by sme mali vo svojich životoch, ale aj všeobecnejšie myslené v správaní, zmeniť. Sú krajiny, ktoré majú v živej pamäti ešte ďalšie podobné pandémie s hroznejším priebehom aj následkami. A takisto aj náš každodenný život ovplyvňujú klimatické zmeny. Počasie v miernom pásme často pripomína subtrópy. Stále častejšie sa musíme zaoberať otázkou sucha a zásob vody alebo opačným extrémom, ako čeliť bleskovým povodniam. Celá naša planéta sa jednoducho mení a to prináša pozitíva aj negatíva. Možno sme svedkami doby, keď mnohé sci-fi vízie nie sú až tak vzdialené realite. Aby sme raz nemuseli cestovať vesmírom a hľadať nové miesto k životu, mali by sme našu planétu začať chrániť, aby sme jednak boli lepšie pripravení na neočakávané útoky vírusov a mikroorganizmov aj na „rozmary“ počasia. Vedci dnes ponúkajú veľa riešení a vy ich budete môcť preskúmať v dokumentárnom cykle. Doma je jednoducho doma.

Zem, náš domov

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD piatok 24. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC