Dokument

Vojna v džungli

Dokumentárny seriál Vojna v džungli
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Každý vojnový konflikt má svoje špecifiká. O stratégii a spôsoboch boja rozhoduje veľa faktorov.

Jedným z nich je taktiež miesto vojnových operácií. Inú stratégiu boja budú voliť velitelia vo vyprahnutých púštnych oblastiach, inú zasa v horskom teréne. V dokumentárnom seriáli Vojna v džungli sa budeme prebíjať, a to doslova, jedným z najťažších vojnových terénov – džungľou. Ako sa zdá, tak v druhej polovici minulého storočia to bola práve džungľa, v ktorej sa bojovalo veľmi často.

Seriál vás postupne zasvätí do charakteristických rysov vojny v džungli, od pralesných bojov v tichomorskej zóne za druhej svetovej vojny až po konflikty, ktoré nasledovali v desaťročiach po jej ukončení. K asi najznámejším konfliktom patrí vojna vo Vietname, ale nezabudneme ani na malajskú guerillovú vojnu či neblaho slávnu konfrontáciu v Indonézii. Vojnové konflikty a boje však nemusia prebiehať len medzi niekoľkými rozdielnymi národmi. Bohužiaľ sa proti sebe často stavajú aj ľudia jedného národa, a tak vás zoznámime s okolnosťami aj priebehom kubánskej a kolumbijskej revolúcie.

Vojna v džungli predstavuje seriál, ktorý vychádza z dobových prameňov, preto pracuje s archívnymi zábermi, ale všetko sa snaží osvetliť aj s pomocou analýz a názorov renomovaných expertov. Seriál vám priblíži nielen vojenské stratégie, zameria sa aj na príčiny vzniku jednotlivých konfliktov a spoločné či rozdielne atribúty boja v nádhernej, pre vojakov však veľmi zradnej džungli.

Vojna v džungli

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD nedeľa 30. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC