Dokument

Videné zhora

Dokumentárny seriál Videné zhora
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Stačí zmeniť uhol pohľadu a hneď sa veci javia inak. Poďme sa preto pozrieť z inej perspektívy tiež na našu Zem.

A nebudeme trocháriť, vezmeme to priamo z obežnej dráhy Zeme, na ktorej krúžia rýchlosťou asi 27 000 km/h družice, ktoré veľmi často pomáhajú rozlúštiť mnohé záhady. Všetko sú to precízne stroje, ktoré vďaka skvelým optickým aj infračerveným čítacím zariadeniam a modernému radarovaniu dokážu spraviť naozaj úchvatné zábery Zeme. Pomáhajú tak mapovať nielen súčasné dianie, prírodné úkazy, ale aj lúštiť záhady z ďalekej minulosti.

Väčšina snímok, ktoré tieto družice zachytia, vám vyrazí dych, ale je medzi nimi aj pár vyslovene bizarných, ako uvidíte v novom dokumentárnom seriáli Videné zhora. S čím všetkým nám družice pomáhajú? Možno vďaka nim nájdeme bájnu rajskú záhradu Eden. Alebo sa konečne dozvieme, kde leží mesto El Dorado. Dokonca je možné s ich pomocou sledovať ničivé vlny tsunami. A videli ste už zlovestne krvavo červené jazero v Bagdade, meste postihnutom vojnovými útrapami? Čo znamenajú tajomné špirály v piesku púšte Kalahari? A môžu mať obrovské kresby zvierat v peruánskych horách spojitosť s prehistorickým hvezdárstvom?

Naša planéta je nádherná a stále má svoje tajomstvá. Ako uvidíte v tomto dokumentárnom seriáli, ani ďalšia perspektíva jej záhadnosť neumenšuje, niekedy je to skôr naopak. Preto si nenechajte ujsť možnosť vidieť všemožné úkazy aj útvary z miest, kam sa väčšina z nás asi nikdy nepozrie.

Videné zhora

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD sobota 22. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC