Dokument

V žraločích čeľustiach

žraločia čeľuste
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Prastarí predátori, ktorí našu planétu obývajú už pekných pár rokov, patria k obávaným morským živočíchom. Koľko je pravdy na tom, že sú to krvilačné monštrá? Prečo útočia na ľudí? Doslova na zúbok sa týmto záhadným zvieratám pozrite v sérii programov týždňa so žralokmi na kanáli Nat Geo Wild HD.

Ak sa chystáte na dovolenku k moru, vyrazte radšej hneď, kým sa na obrazovkách objavia žraločie programy, nech sa nemusíte desiť každej plutvy. V Chorvátsku sa útokov ako z filmových Čeľustí naozaj báť nemusíte, lenže ako sa ukáže v dokumentárnom seriáli Keď žraloky útočia, aj po desiatkach rokov pokoja sa môže pri pláži nad hladinu vynoriť plutva ako britva a je na poriadny malér zamiesené. Napríklad Bahamy už nie sú takým rajom na zemi. O svoje úspory síce strach mať nemusíte, ale o končatiny už áno…

Z výpovedí niektorých svedkov o žraločích útokoch vám bude behať mráz po chrbte, ale žiadna invázia žralokov, ktorí by chceli zničiť ľudstvo, sa nechystá. Ako vám vysvetlia odborníci na slovo vzatí, v prírode sa nedejú veci len tak a aj žraloky majú svoje dôvody, prečo sa hojnejšie vyskytujú v určitých oblastiach a inde na ne narazíte jedine za sklom obrovského akvária.

Navyše sa zoznámite aj s ďalšími druhmi týchto parýb, ktoré brázdia naše oceány a o ľudskú spoločnosť práve dvakrát nestoja. Uvidíte Hon na kladiváka, dozviete sa niečo o jeho migrácii a s „odbornými lovcami žralokov“ sa ho budete snažiť dolapiť. Kladivák totiž nie je žiadny drobček, dorastá do dĺžky až sedem metrov.

Počas týždňa so žralokmi sa vám občas budú ježiť vlasy od strachu, chvíľami behať mráz po chrbte, ale tiež sa neubránite obdivu, pretože títo ohromní a obávaní lovci sú veľmi inteligentné živočíchy, ktoré sú len zahalené rúškom tajomstva. Zoznámte sa s ich svetom a neverte len Spielbergovým Čeľustiam.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Týždeň so žralokmi

Dokument
Foto National Geographic Channel
National Geographic Wild HD pondelok 22. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC