Dokument

Úžasná zemská príťažlivosť

Úžasná zemská príťažlivosť
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Popularizačných vedeckých dokumentov je dnes celý rad. Ale séria minidokumentov so sympaťákom Jimom je presne tou vyváženou zmesou faktov, experimentov aj zábavy.

Profesor fyziky Jim Al-Khalili vás postupne prevedie tajomným svetom fyzikálnej vedy. „Každý deň vedci prichádzajú s geniálnymi riešeniami a prekvapujúcimi objavmi, ktoré budú definovať našu budúcnosť. Ale čo nás definuje už teraz?“ Pýta sa v jednej zo svojich kníh Jim. Predovšetkým je to gravitácia. Nemôžeme ju vidieť, ale napriek tomu každý deň sledujeme a zakúšame, ako pôsobí na všetko okolo nás, aj na tie najmenšie čiastočky. 

Dokumentárna séria v sebe spája populárno-vzdelávací formát s odborným. Jim je totiž nielen skvelý fyzik, ale aj učiteľ a rozprávač. V jeho podaní budete mať pocit, že je fyzika vlastne hračka, a keby vás na základnej škole učil on, kto vie, čím by ste sa dnes nakoniec živili… Sprostredkovane navštívite tiež superfyzikálne pracovisko – americké laboratórium LIGO, kde objavili gravitačné vlny. Jim a gravitácia vás jednoducho pritiahnu k obrazovkám a čierne diery v hlave už nikdy viac mať nebudete. 

Úžasná zemská príťažlivosť

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD pondelok 30. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC